Banka soyguncusu Türk çıktı

Finans
  Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının sağlık durumunun iyi olduğunu, kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiğini anlattı. Çarşaf giyen şüphelinin sadece gözlerinin...
EMOJİLE

 

Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının sağlık durumunun iyi olduğunu, kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiğini anlattı.

Çarşaf giyen şüphelinin sadece gözlerinin gözüktüğünü belirten Yarımel, “Bizimle fazla görüşmüyordu, rehinelerden biri aracılığıyla irtibat kuruyordu. Ben 2 defa kendisiyle görüştüm, şivesi bozuk. Türkçe’yi biliyor ama çok az. Cümleleri kuramıyordu, kelime kelime konuşuyordu. Suriyeli olduğunu zannettiğimiz zanlının Türk vatandaşı olduğunu belirledik. Kimliğini şu anda açıklamamız doğru değil. Örgütsel hiçbir yanı yok. Ailesi Kocaeli’de yaşıyor” ifadesini kullandı.

Yarımel, şüphelinin bankadakileri rehin almasının ardından 7 saate ulaşan müzakere süreci yaşandığını aktararak, şöyle konuştu:

“Amaç burada ilk etapta rehinelere hiçbir zaman zarar gelmemesiydi. Operasyon bu nedenle uzun sürdü. Tek olsaydı bu kadar uzun sürmezdi. Bazı rehineler camdan atlayarak bankadan çıkmayı başardı. İçeride 3’ü kadın 4 kişi kaldı. Hakikaten zor bir süreçti. Rehinelerden birine zarar gelmesi, bu operasyonun boşa çıkmasıydı. Görüşmeler sonucunda şüphelinin yakınında sadece bir rehine kaldı.  Diğerlerini çevresinden uzaklaştırdık ama yine de aynı bina içindeydiler. Biz ondan sonra müsait zamanı bulduk ve özel harekat polislerimiz çok başarılı bir operasyon yürüttü. Hakikaten çok başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.”

Müdahalenin ardından zanlının üzerinde gerçek bomba düzeneği olduğunu belirlediklerine dikkati çeken Yarımel, uzmanların bombayı etkisiz hale getirdiğini kaydetti. 

Dün, Gölcük ilçesinde banka şubesindeki 12 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda yaralı ele geçirilmişti. Rehinelerden 8’i camdan atlayarak, 4’ü ise operasyonla kurtarılmıştı.