Bank Asya borsada çakıldı

Finans
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), cemaate yakınlığıyla bilinen Bank Asya’nın borsadaki hisselerini yakın takibe alıp, spekülasyona ‘dur’ demesi sonuç verdi. 3 Nisan’da 2...
EMOJİLE

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), cemaate yakınlığıyla bilinen Bank Asya’nın borsadaki hisselerini yakın takibe alıp, spekülasyona ‘dur’ demesi sonuç verdi. 3 Nisan’da 236.2 milyon adetle borsada en fazla işlem gören şirket olan Bank Asya’da SPK’nın yatırımcıları korumak amacıyla brüt takas uygulamasına geçmesi işlem miktarı ve hacmini bıçak gibi kesti. SPK’nın kararının ardından dün Bank Asya hisselerindeki işlem miktarı 22.6 milyon adete inerken, işlem hacmi de 398 milyon liradan 37.5 milyona geriledi. Bank Asya hisseleri, Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortaklık görüşmelerine başlandığının açıklanmasıyla birlikte 24-27 Mart arasındaki üç işlem gününde yüzde 53.8 yükselerek 1.04 liradan 1.60’a kadar çıkmıştı. 

DEĞER KAYBI YÜZDE 11’İ GÖRDÜ 

Borsa İstanbul’un 28 Mart’ta işlem sırasını geçici olarak kapattığı Bank Asya’nın hisseleri 1 Nisan’da 1.39 liraya düştü. 2 günde yüzde 24 artışla 1.72 liraya kadar çıkan hisseler, SPK’nın tedbirleri sonrası taban yaptı. Dün sabah açılışta hisseler yüzde 11 düşerek 1.53 liraya kadar geriledi. Hisse daha sonra gelen alımlarla 1.68 liraya çıktı. SPK, önceki gün, yatırımcıların korunması için ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya kadar Bank Asya hisselerinde brüt takas uygulamasına karar vermişti.