Babacan Neden İki Cüzdan Taşıyor?

Finans
Dünya Ekonomik Forumuna katılmak üzere Davos’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Davos’taki toplantılarda Türkiye’den ise olduk...
EMOJİLE

Dünya Ekonomik Forumuna katılmak üzere Davos’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Davos’taki toplantılarda Türkiye’den ise oldukça olumlu bahsedildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ”Hangi oturumu dinlesek, kiminle konuşsak (Avrupa’da problemler var, ama Türkiye’de çok farklı şeyler yapılıyor, çok rasyonel adımlar atılıyor. Bu şekilde de türbülanstan mümkün olduğunca kendini koruyor) deniliyor" diye konuştu.

Babacan, ”Biz bugün AB üyesi olsaydık zaten muhtemelen işlerin bu noktaya gelmesine kolay kolay Türkiye olarak izin vermezdik. Çünkü bizim kendi 1990’lı yıllardan tecrübelerimiz var, kötü politikalar olduğunda nasıl sonuçlar elde ediliyor, bunu gördük, yaşadık. Zaten bizim hükümetlerimiz döneminde yaptığımız reformlar hep o günleri bir daha yaşamamak adına yapılan reformlardı” dedi.

Fransa için süreç izleniyor

Fransa senatosunda kabul edilen yasa sonrası Türkiye’nin yaptırımlarının söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Ali Babacan, ”Yani önce kendi içlerinde bu kararın arkasında duracaklar mı? Kendi içlerinde bir hukuk süreci başlayacak mı? Çünkü yapılan alenen anayasaya aykırı. Ama eğer bütün alternatif yollar tıkandıysa, bu karar son kararsa o zaman kuşkusuz bizim de söyleyeceklerimiz, yapacaklarımız olur” diye konuştu.

Çek Yasa Tasarısı

Çek Yasa Tasarının TBMM’de komisyondan geçtiğini hatırlatan Babacan, Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan dosya sayılarına bakıldığında, sadece Yargıtay aşamasında 200 bin dosya, Yargıtay aşamasına gelmemiş de 200 bin dosya bulunduğunu belirterek, bu düzenleme çıkmazsa yaklaşık 60 bin kişinin kısa bir süre içerisinde hapse atılabileceğini kaydetti.

Sözleşmeli Personelin kadroya alınması

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili bir soru üzerine de Babacan, ”Yasal olarak o personelimizi de daha kalıcı bir güvenceye ulaştırmış oluyoruz. Zaten karar alındıktan sonra onun gerisi gelir, onda endişeye gerek yok” dedi.

Neden iki cüzdan taşıyor?

Başbakan Yardımcısı Babacan, 2 cüzdan taşıdığının hatırlatılması üzerine de küçüklükten bu yana alışkanlığının bu yönde olduğunu, babasınını da çift cüzdan taşıdığını söyledi.
Hep ihtiyatlı olmak gerektiğini belirten Babacan, ”Biz hep ihtiyatlı, tedbirli yetiştik. Dolayısıyla günlük hayatımız da öyle. Ama ekonomi politikası, hükümetimizin politikası. Bizim şahsi duruşumuzla sınırlı değildir. Hükümetimizin politikaları  bir yandan cesur, bir yandan ölçülü risk alan bir yandan da ihtiyatı elden bırakmayan, olumsuz senaryolara da her an hazır bir ekonomi politikamız var hükümet olarak” diye konuştu.
 

AA