Astropay Card ve Otopay Kart kullanımı nasıl yapılır?

Finans
Astropay card, özelliği ve kullanım amacı nedeni ile güvenli bir ödeme gereci olarak görülse de, kullanım aşamasında, alınması gereken tedbirler bulunmaktadır. Bu tedbirler, dolandırıcılıkların önüne ...
EMOJİLE

Astropay card, özelliği ve kullanım amacı nedeni ile güvenli bir ödeme gereci olarak görülse de, kullanım aşamasında, alınması gereken tedbirler bulunmaktadır. Bu tedbirler, dolandırıcılıkların önüne geçmek için, alınmak zorundadır. Cardın kullanımı ile ilgili her hangi bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Bilgilerin ele geçirilmesi ve benzeri olumsuzlukların yaşanması, elektronik ön ödemeli sistemlerde karşılaşılan bir durum değildir. Alınacak tedbirler, internet hizmetlerini kapsayan tedbirlerdir. Özellik ile güncel ve güvenliği bilinen, tarayıcıların kullanılması gerekmektedir. Bilgisayarlara, akıllı telefonlara ya da tabletlere, virüs programları indirilmeli ve aktif olarak kullanılmalıdır. Mümkün olduğu kadar, virüs programlarının lisanslı sürümleri tercih edilmelidir. Alınabilecek kişisel önlemlerden bir diğeri de, kopya sitelerden uzak durulmasıdır. Kopya siteler, genellik ile reklamlar aracılığı ile internet kullanıcılarına link halinde gönderilmektedir. Elektronik posta adreslerine ya da sosyal paylaşım hesaplarına link gelen üyeler, bu sitelere link üzerinden girmemeleri, doğrudan, adresi üzerinden giriş yapmalıdır. En sık karşılaşılan astropay dolandırıcılıklarından bir tanesi budur. Kopya bir site linki gönderilmekte, astropay card sahiplerinin alış veriş yapması sağlanmakta, ödeme yapılır iken, pin kodlarının girilmesi talep edilmekte ve bu anda, pin kodları ele geçirilmektedir. Pin kodları ele geçirildikten sonra ise, bu kötü niyetli kişiler tarafından, pin kodları ile transfer yapılmakta ya da alış veriş yapılmakta ve card sahipleri dolandırılmaktadır. Önlemenin en etkili yolu, kopya sitelerden uzak durulmasıdır.

Otopay Kart Nedir Kullanım Şekli Nasıldır?

1 yıllık kullanım ömrüne sahip olan otopay kartlar, bu süre içerisinde kullanılmaz ise ya da alış verişlerden artan paraların geri alınması düşünülür ise, yapılabilecek işlemler bulunmaktadır. Bahse konu durum ile karşılaşılması halinde, yapılması gereken en güvenli işlem, yetkili temsilcilere ulaşmaktır. Yetkili temsilcilerin site adreslerine girilmeli, canlı destek hataları ile irtibata geçilmeli ve bozdurma işlemi yaptırılmak istendiği söylenmelidir. Böyle bir talep alan müşteri hizmetleri, ihtiyaç sahiplerinden pin kodunu isteyecektir. Bu normal bir uygulamadır. Pin kodları, kişiye özel üretildiğinden, yetkili temsilcide olsa, elinde pin kodu olmadan her hangi bir işlem yapması mümkün değildir. Pin kodlarını alan yetkili temsilci, derhal müracaat sahibi ile otopay kart numarası arasında doğrulama işlemi yapar ve card içerisinde kalan parayı, sistem üzerinden kontrol eder. Çevrim işlemini yapar ve aynı ismi taşıyan şahsın, banka hesabına cardın içerisinde kalan parayı iade eder.

Astropay Card Bozdurmada Ödenen Para Birimi Nedir?

Astropay card bozdurma işlemi yaptırıyor iseniz, sizlere ödenecek paranın, Türk lirası olduğunu bilmelisiniz. Astropay bozdurma yapmanız için http://www.astropaykartal.gen.tr/ web sitesine bağlanarak bozum yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Cardınızın içerisinde kalan paraların hesabınıza aktarılması, Türk lirası ile yapılmakta olup, günlük kurlar üzerinden, dolar Türk lirasına çevrilmektedir. Çevrim işlemi sonucunda, bulunan miktar, talebiniz üzerine, hesaplarınıza aktarılmaktadır. Tıpkı satın alma işlemlerinde gibi, bozdurma işlemlerinde hesap hareketleri Türk lirası ile gerçekleşmektedir.