Altın son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Finans
 ABD’de dün beklentilerden iyi gelen verilerin ardından 1.250 dolar seviyesine kadar düşen altının onsu 31 Ağustos 2010 yılından bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.233,56 dolara kadar g...
EMOJİLE

 ABD’de dün beklentilerden iyi gelen verilerin ardından 1.250 dolar seviyesine kadar düşen altının onsu 31 Ağustos 2010 yılından bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.233,56 dolara kadar geriledi. Uluslararası piyasalarda altının onsu şu dakikalarda 1234,50 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Garanti Yatırım Analisti Gökalp İçer, altın fiyatlarındaki düşüşün birkaç sebebi olduğunu belirterek, “Altının onsu şu anda 1.250 dolar seviyesinde. Buraya düşmesi, Fed’in mevcut tahvil alım programını sonlandıracağını artık iyice dillendiriyor olması ve Hindistan ile Çin’den gelen fiziki talepte ciddi bir düşüş olmasıyla ilgili…” dedi.

İçer, vadeli piyasalardaki güçlü satış baskısı, fiziki talebin düşüyor olması ve Fed’in mevcut likiditeyle alakalı güçlü bir çıkış stratejisini güçlü bir şekilde dillendiriyor olmasının, altın fiyatlarında satış baskısının artmasına sebep olduğunu aktardı.

Dün açıklanan Amerika’daki dayanıklı mal siparişleriyle konut piyasası endekslerinin, çok güçlü gelmiş olmasının yanı sıra 81,4 gelen tüketici güven endeksinin, bir önceki datadan daha iyi bir okuma görülmesi gerektiğini belirten İçer, bunun 2008’den bu yana gelen en güçlü veri olması sebebiyle, dolarda bir miktar daha güçlenme, değerli metallerde de başta altın olmak üzere, geri çekilme gördüklerini kaydetti. İçer, “Şu anda altının Asya seansında daha fazla satıldığını görüyoruz” dedi.

AA