Altın fiyatları son 7 haftanın en yüksek seviyesinde!

Finans
Altın fiyatları bu hafta yükseliş eğiliminde hareket ederken dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle son 7 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Gram altın fiyatı bu haftaya 224 lira sevi...
EMOJİLE

Altın fiyatları bu hafta yükseliş eğiliminde hareket ederken dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle son 7 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Gram altın fiyatı bu haftaya 224 lira seviyesinden başlarken haftalık bazda yükseliş eğilimini sürdürerek, 20 Şubat’ta 230,4 lira seviyesine ulaştı. Haftayı da 227,7 liradan tamamlayan gram altın, yatırımcısına haftalık bazda yüzde 1,5 getiri sağlarken sene başından bu yana ise yüzde 4,4 prim sağladı.

Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, üç haftadır yükseliş trendinde olan gram altın fiyatında önümüzdeki haftada yükselişlerin devam edeceğini ifade ederek, “Bu yıla 218 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatının ikinci kez 230 lira seviyesini test etti ancak yükselişler kalıcı olmadı. Altının gram fiyatı bir sonraki denemesinde 250 lira seviyesini test edilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Gram altın fiyatında yaşanacak gerilemelerin yatırımcılarına alım fırsatları sunduğunu bildiren Memiş, gram altında 220-230 lira bant aralığının alım için
uygun seviyeler olduğunu ve düşüşlerin kalıcı olmayacağını kaydetti.

Memiş, altının gram fiyatının kısa vadede 250 lira seviyesini test etmesinin sürpriz olmayacağını ifade ederek, geri çekilmelerde ise 224 ve 220 liranın destek seviyesi olarak takip edilmesi gerektiğini söyledi.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatı haftayo 371,00 liradan tamamlarken Kapalıçarşı’da da kapanış fiyatından işlem görüyor. Geçtiğimiz haftayı ise çeyrek altın 365,00 liradan tamamlamıştı.

Cumhuriyet altın fiyatı da bu hafta yüzde 1,74 oranında değer kazanarak 1.520,00 liraya yükseldi ve haftayı da bu fiyattan tamamladı. Kapalıçarşı’da 1.470,00 liradan alınan cumhuriyet altını 1.520,00 liraya satılarak işlem görüyor.

 

 

 

Kaynak: Milli Gazete