Alışverişlerde dijital cüzdan dönemi

Finans
Güvenli ve kolay alışveriş vaat eden dijital cüzdan, kart verilerinin kullanımını ortadan kaldırıyor. Müşterlerin taksit yaptırıp puanlarını artırmalarına imkan tanıyor, ödemelerin tamamının bir yerde...
EMOJİLE

Güvenli ve kolay alışveriş vaat eden dijital cüzdan, kart verilerinin kullanımını ortadan kaldırıyor. Müşterlerin taksit yaptırıp puanlarını artırmalarına imkan tanıyor, ödemelerin tamamının bir yerden kontrol edilebilmelerini mümkün kılıyor. Firmaların Express’ten yararlanabilmeleri adına sanal POS bulundurmaları yeterli.

BKM’nin  Express markalı dijital cüzdanı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda cüzdanın alışverişler adına önemini vurgulayan BKM Genel Müdürü Soner Canko,  ürünün kredi kartı kullanıcıları için güvenli olduğuna işaret etti. Express’in e-ticaret firmalarının müşteri adedini artıracağını da bildirdi. Canko, uygulamada 21 markanın yerini aldığını, bunların Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet yürüttüğünü belirtti. Cüzdanın kullanıcı ve e-ticaret firmalarını anlatan Soner Canko, şunları söyledi:

"Kart kullanıcılarını temel aldığımızda bir kere herkesin kendi cüzdanı oluyor. Benden başka kimse cüzdanımı kullanamıyor. Süratli, kolay işlem yapabiliyorum. Taksit yaptırıp ve puanlarım artırmaya devam ediyorum. Tüm ödemlerimi bir ekrandan izliyorum, bunun için ücret de ödemiyorum. İşyerlerini temel aldığımızda bir kere e-ticarete talebi artıracağız. Express’ten yararlanmak için sanal POS’larının olması yeterlidir. Bunun için ayrı bir hizmet bedeli ödemeyecek. Kart bilgilerini almadan, saklamadan müşteriye ödeme yapma imkanı verecek. Güvenlik denetimlerinde uyumda kolaylık getriyor. Bankalarla olan hayatlarına aynen devam edecek."

Express’e üyelik için bkmexpress.com.tr’ye kart verilerinin girilebileceğine temas eden BKM Genel Müdürü Canko, sonrasında kart ve ödeme tercihlerinin belirlendiğini duyurdu. SMS ile teyidin gelmesinin ardından şifre ile girilip ödeme yapılabildiğinden söz etti. Hedeflerini tüm bankaları Express ailesine katmak olarak açıklayan Soner Canko, şöyle devam etti: "Dijital cüzdan, güçlü bir zincirin kuvvetli halkası. Ürünün internette alışverişi değiştiren modülünü tanıtıyoruz. Yakın dönemde dijital cüzdanla para gönderme, mobil uygulama, akıllı telefonla aplication ve temassız ödeme mümkün olacak. Türkiye yi dijital cüzdanla tanıştırıyoruz. fiziki cüzdanda ne varsa, hayalinizi buna göre kurgulayın."

EXPRESS, E-TİCARET HACMİNİ DAHA DA ARTIRACAK

Gazetecilerin "Express ile e-ticarette alışveriş ne oranda artar?" sorusuna Canko, şu karşılığı verdi: "Türkiye’de alışverişlerde e-ticareti yeğelemeyen önemli yığınlar var. Burada amacımız 140 milyon kart kullanıcılarının internet alışverişlerinde güvenli ve huzurlu olmalarıdır. 2011’de e-ticaret adına yüzde 57 büyüme vardı. Bu senenin ilk 5 ayı 2011’e paralel gidiyor. E-ticaret büyümeye devam ediyor.  E-ticaret, toplam kartlı ödemelerden daha güçlü büyüyor. Biz, Express ile bu trendi artırma amacındayız. Geçen sene yüzde 57 idi, biz bunun dijital cüzdanla artacağını umuyoruz."

"Dijital cüzdan ile veriler nasıl korunacak?" sorusunu ise Canko, "Web ortamımız bkmexpress.com.tr’de sınırlı sayıda veri alınacak. Ayrıca kopyalanma ve kart detayları güvenle saklanacak. " diye cevapladı.

Star