2 Milyon Kişi 3G İçin Bekliyormuş!

Finans
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Üçüncü Nesil teknolojinin başladığı 30 Temmuz ile 6 Ağustos arasında 3G abone sayılarının iki milyona ulaştığını açıkladı. Bu rakamın beklentilerinin üzerinde oldu...
EMOJİLE

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Üçüncü Nesil teknolojinin başladığı 30 Temmuz ile 6 Ağustos arasında 3G abone sayılarının iki milyona ulaştığını açıkladı. Bu rakamın beklentilerinin üzerinde olduğu için kendilerini sevindirdiğini belirten Ciliv, "Yıl sonunda ise 3G abone sayımızın 3,6 milyona ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Bir haftada görüntülü konuşan kişi sayısının da 1 milyonu aştığını ifade eden Ciliv, bu sürede veri trafiğinin yüzde 48’inin de 3G aracılığı ile yapıldığını söyledi. 30 Temmuz’dan sonra Turkcell’in ‘vınn 3G modemi’ne olan talebin 11 bine ulaştığını ifade eden Turkcell Genel Müdürü, şubelere gelen yoğun talep dolayısıyla bu modemde stok sıkıntısı yaşamaya başladıklarını, kimi şubelerde kuyruklar oluştuğunu kaydetti.

Turkcell’in 2009 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını İstanbul’da açıklayan Genel Müdür Ciliv, bu hızlı ve sevindirici tablonun Türkiye’nin iletişime ne denli açık olduğunu gösterdiğini söyledi. Gelen yabancıların ülkeleriyle irtibata geçmek için 3G’ye yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. En çok Alman, Hollandalı, Fransız, İsveç ve Norveçli turistlerin 3. Nesil’i kullandığını belirten Ciliv, "Türkiye mobil teknolojide ABD ve birçok Avrupa ülkesinin ilerisinde. Bizim aracılığımızla ülkeleriyle görüşenler, kesintisiz konuştuklarını görünce şaşırıyor." dedi. "3G fiyat tarifesi ucuz fakat bu teknolojiyi taşıyan cep telefonları pahalı. Bunun için çözümünüz var mı?" sorusuna Ciliv şu karşılığı verdi: "Kesinlikle. 3G teknolojisi ile uyumlu ve ucuz telefonlar yakında piyasaya çıkacaktır. Biz bu teknolojiyle uyumlu telefonların fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz. Zaten iki yıl sonra ikinci nesil cep telefonu üretimi bitecek. Bu sebeple 3G ile uyumlu, 299 liralık ve taksit seçenekleri ile cep telefonları satmaya başladık."

EN ÇOK GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA İNEGÖL’DEN

Görüntülü konuşmanın başladığı bir haftada ortaya çıkan sonuçlar da ilginç. Buna göre, en fazla görüntülü konuşma Bursa’nın İnegöl ilçesinden yapıldı. Bu kenti Hatay takip etti. Görüntülü konuşmanın en çok tercih edilidği diğer yerler şunlar: Sultanbeyli, Yalova, Silivri, Elazığ, Gaziosmanpaşa, Gölcük, Beyoğlu, Ümraniye.