100 Bin Dolar Ödüllü Yarışma

Finans
London School of Economics’in Urban Age Programı bünyesinde sürdürülen ve her yıl düzenlenen 100.000 Dolar ödüllü Urban Age Yarışması, Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) girişimleri ile...
EMOJİLE

London School of Economics’in Urban Age Programı bünyesinde sürdürülen ve her yıl düzenlenen 100.000 Dolar ödüllü Urban Age Yarışması, Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) girişimleri ile Kasım ayında İstanbul’da düzenlenecek. Yarışmanın Direktörü, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin de danışmanlarından dünyaca ünlü mimar Prof.Dr. Richard Burdett, MBB’ye ziyarette bulunarak, Birlik Genel Sekreteri Doç.Dr. Recep Bozlağan ile görüştü.
 
Bugüne kadar 37 devlet adamı ve 13 Nobel Ödüllü bilim adamını yetiştirmiş olan London School of Economics’ten(LSE) Marmara Belediyeler Birliği’ne önemli bir ziyaret gerçekleşti. LSE’nin yerel yönetimler okulu olan Urban Age Programı’nın Direktörü Prof.Dr. Richard Burdett, MBB yetkilileriyle çalışma toplantısı yaptı. Başta Londra ve Paris olmak üzere, dünyadaki birçok küresel kentin yeniden düzenlenmesi konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin de danışmanlarından dünyaca ünlü mimar ve şehir plancısı Richard Burdett, Marmara Belediyeler Birliği aracılığıyla İstanbul ile ilgili bir dizi çalışmalarda bulunacak.
 
London School of Economics’in Urban Age Programı bünyesinde her yıl düzenlenen 100.000 Dolar ödüllü Urban Age Yarışmasının Kasım ayında İstanbul’da düzenleneceğini açıklayan Prof.Dr. Richard Burdett, MBB Genel Sekreteri Doç.Dr. Recep Bozlağan ve AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Murat Daoudov’a, yarışma konsepti hakkında bilgi verdi. Prof.Dr. Burdett, “Bu yarışmaya yerel halkın ve sivil toplum inisiyatiflerinin gerçekleştirdiği uygulamalar katılabilecek. Yerel halkın gayretleriyle gerçekleştirilen ve toplumsal fayda arz eden uygulamaların yarışacağı organizasyonumuzda, İstanbul’da devlet ve belediye desteği olmadan, sivil halk tarafından neler yapıldığını da öğrenmiş olacağız ve en başarılı organizasyonu 100.000 Dolar ile ödüllendireceğiz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin de başarılı yerel yönetim proje yarışmalarını yürüttüğünü ve bu tecrübeden istifade etmeyi arzu ettikleri anlatan Prof.Dr. Burdett, MBB’nin uluslararası alandaki çalışmalarının Avrupa’daki yerel yönetimler tarafından dikkatle takip edildiğini, MBB’nin AB yolunda ilerleyen Türkiye’nin çalışmalarında lokomotif rol oynadığını sözlerine ekledi.
 
Prof.Dr. Burdett’e, Kasım ayındaki Urban Age Proje Ödül Töreni ve onunla eşzamanlı gerçekleştirilecek olan Urban Age 2009 Konferansı’nın İstanbul’da yapılacak olmasından ötürü teşekkürlerini sunan MBB Genel Sekreteri Doç.Dr. Recep Bozlağan, “Bu yarışma ve konferans sayesinde, tüm dünya metropollerinin tecrübesi ve bilgi birikimi İstanbul’a aktarılmış olacak. İstanbul’un da başarılı uygulamaları, dünyaya tanıtılmış olacak. Ayrıca London School of Economics ile, İstanbul üzerine bazı araştırmalar ve çeşitli ortak projeler geliştireceğiz” diye konuştu.
 
Ayrıntılı bilgi için www.marmara.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Tel: 0212 513 56 50