10 Milyon Dolarlık Yanlışlık!

Finans
10 bin Yeni Zelanda Doları kredi isteyen ancak bankanın 10 milyon Yeni Zelanda Doları (6 milyon dolar) ödemesine itiraz etmeyen çiftin bulunması için İnterpol yardıma çağrıldı. Yeni Zelanda’da b...
EMOJİLE

10 bin Yeni Zelanda Doları kredi isteyen ancak bankanın 10 milyon Yeni Zelanda Doları (6 milyon dolar) ödemesine itiraz etmeyen çiftin bulunması için İnterpol yardıma çağrıldı.

Yeni Zelanda’da bir banka şubesine giderek 10 bin Yeni Zelanda Doları para çekmek isteyen ve Asyalı oldukları öğrenilen çifte 10 milyon Yeni Zelanda Doları ödeme yapan banka, hatasını fark ettiğinde iş işten geçmiş oldu.

Yeni Zelanda polisinin verdiği bilgiye göre Rotorua’da bir otomobil servis istasyonu işleten ve Asyalı oldukları ifade edilen çift, Westpac Bankası’na 10 bin Yeni Zelanda Doları kredi başvurusunda bulundu. Kredileri onaylanan çift parayı almak için bankaya gittiklerinde, banka personeli tarafından yapılan "küçük" bir hataya aldırış etmedi. Talepte bulundukları miktarın bin katı bir meblağ ödeme alan çift kayıplara karıştı. 10 milyon Yeni Zelanda Doları’nı (6 milyon dolar) alan çiftin bulunması için İnterpol’ün de dahil olduğu arama başlatılırken, banka şubesinden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.