10 milyar dolarlık yeni banka kuruluyor

Finans
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Topkapı Müzesi’nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılışında Vakıfbank ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. BİR KATILIM BANKASI DAHA GELİYOR Vakıflar Genel...
EMOJİLE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Topkapı Müzesi’nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılışında Vakıfbank ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BİR KATILIM BANKASI DAHA GELİYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki hisselerini almak suretiyle bir katılım bankası haline getirme düşünceleri olduğunu belirten Erdoğan “Katılım bankasını kurmasıyla birlikte kendi yıllık karından belli bir kısmını eserlere ayırması, restorasyonda kullanması, burslarla kredilerle bunun yanında bir çok yerlerde aş evleriyle aynen ecdadımızın o akarları nasıl değerlendirdiyse, bizim vakıf medeniyetimizi çok daha güçlendireceğine inandığım bir anlayıştır o” dedi.

10 MİLYAR DOLARI AŞIYOR

Sabah’ın haberine göre Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hisselerinin değerinin 10 milyar doları aştığını ve bunun çok ciddi bir güç olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Vakıfbank, katılım bankası kurulması için genel müdürlüğe yetki vermişti.