1 Temmuz’dan itibaren elektrik tarife bedelleri

Finans
 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulanan aktif elektrik enerjisi bedelini kilovatsaat başına 17,30 kuruş olarak belirledi...
EMOJİLE

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulanan aktif elektrik enerjisi bedelini kilovatsaat başına 17,30 kuruş olarak belirledi.

EPDK’nın ilgili Kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ) tarafından, dağıtım ve görevli tedarik şirketlerine uygulanan aktif elektrik enerjisi bedeli belirlendi. Söz konusu bedel, 1 Temmuz’dan itibaren kilovatsaat başına 17,30 kuruş olacak.

Görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından, iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilerine uygulanmasına devam edilecek.

Makroekonomik göstergelerde meydana gelebilecek değişikliklerden veya sair nedenlerden dolayı TETAŞ tarafından EPDK’ye tarife değişikliği teklifinde bulunulması durumunda, yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucu alınan Kurul kararı çerçevesinde tarife değişikliği yapılabilecek.

EPDK, dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen tüketicilere 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak tarifeleri de onayladı.

Tüketicilerin, güç bedeli hariç kilovatsaat başına ödeyecekleri tek zamanlı tarife bedeli 19,2823 kuruş, gündüz bölümü tüketimi için 19,1571 kuruş, elektrik tüketiminin en yoğun olduğu zamanı ifade eden puant için 34,1093 kuruş, gece bölümü tüketimi için de 8,3722 kuruş olarak belirlendi. 

Sanayi kuruluşları için perakende tek zamanlı enerji bedeli kilovatsaat başına 18,5907 kuruş, perakende gündüz enerji bedeli 18,4655 kuruş, perakende puant enerji bedeli 33,4177 kuruş, perakende gece enerji bedeli 7,6806 kuruş, perakende satış hizmet bedeli ise 0,6916 kuruş oldu.