Yeni SPK Başkanı Belli Oldu

Dünya Ekonomisi
Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığına Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş’ın atanmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunuldu. Köşk, eski yönetimin görevine son veren kanunun düzen...
EMOJİLE

Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığına Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş’ın atanmasına ilişkin kararname Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunuldu. Köşk, eski yönetimin görevine son veren kanunun düzenlemesini ise akşam saatlerinde onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Sermaye Piyasası Kanunu’ ve ‘2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nu onayladı. Başbakanlık’a gönderilen iki kanun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Gül’ün SPK Kanunu’nu onaylamasının ardından kurul başkanı Vedat Akgiray’ın görev süresi sona erdi.

Akgiray’ın yerine kurul üyesi olarak görev yapan Vahdettin Ertaş’ın atanmasına ilişkin kararname ise Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sunuldu.

VAHDETTİN ERTAŞ KİMDİR?

Ertaş, 1964’te Tokat’ın Artova ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme öğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde işletme yüksek lisansı ve doktorasını yapan Ertaş, 1987 yılında uzman yardımcısı olarak girdiği SPK’da kurul üyeliğine kadar yükseldi.

SPK’da uzman, daire başkanı ve kurul üyesi olarak görev yapan Ertaş, 2005-2006’da İstanbul Altın Borsası Başkanvekili olarak görev yaptı.

2006’dan bu yana SPK üyesi olan Vahdettin Ertaş, evli ve 2 çocuk babası.