Türkiye’nin Nasıl Başardığını Bize Anlatın

Dünya Ekonomisi
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, Türkiye’nin krizde iyi performans gösterdiğini belirterek, "İyi siyaset kötü bir durumu iyiye dönüştürebilir. Türkiye de tam anlamıyla bunu yaptı. Türkiye...
EMOJİLE

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, Türkiye’nin krizde iyi performans gösterdiğini belirterek, "İyi siyaset kötü bir durumu iyiye dönüştürebilir. Türkiye de tam anlamıyla bunu yaptı. Türkiye’nin bunu OECD’nin diğer üyeleriyle paylaşmasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile Ankara’da bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan OECD Genel Sekreteri Angel Gurria şunları söyledi: ”Türkiye’nin büyümesi gerçekten çok iyi, istihdam yaratılması konusunda iyi, aynı zamanda fiyat baskıları konusunda Türkiye iyi durumda… Aynı zamanda, daha önceden de söylediğim gibi, en zorlu ekonomik zamanlarda, krizin en akut olduğu dönemlerde bile çok iyi bütün rakamlar. Krizde bazı ülkeler, diğerlerinden daha iyi performans gösterdi, Türkiye de bunlardan birisi.

İyi siyaset kötü bir durumu iyiye dönüştürebilir. Türkiye de tam anlamıyla bunu yaptı. Türkiye’nin bunu OECD’nin diğer üyeleriyle paylaşmasını istiyoruz."

Gurria, Türkiye’de 2012 yılında ekonomik büyümenin yavaşlama göstereceğini belirterek, Türkiye’nin 2023’te ilk 10 ekonomi arasına girmesi için büyümenin sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gurria, yüzde 8.5’lik büyüme oranıyla ilgili şunları söyledi: "ABD yüzde 2 civarında büyüyor, Avrupa büyümüyor. Türkiye ekonomisi biraz yavaşlama gösteriyor. Çünkü Türk ekonomisi orta vadeli açık bir ekonomi. Türkiye’nin yüzde 4 veya biraz daha fazla büyümesi bize şunu gösteriyor: Bir iç talep var. İç talep büyümeyi bir şekilde destekliyor. Hindistan’la yakın bir büyüme gösteriyor. Şu anda Türkiye’nin özel bir durumu olduğunu düşünüyorum. Sizin en önemli ticaret ortaklarınız hiç büyümeyecek veya küçülecek ülkeler. Buna rağmen olumlu bir durum var. 2023’e kadar Türkiye dünyadaki en önemli ekonomilerden biri olacak."

Ntvmsnbc