Türkiye Avrupa’nın Çin’i olabilir

Dünya Ekonomisi
Berlin Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkanı Eric Schweitzer, dünyadaki mali ve ekonomik krizi Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak aşan Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine ...
EMOJİLE

Berlin Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkanı Eric Schweitzer, dünyadaki mali ve ekonomik krizi Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak aşan Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefini yakalayacağını söyledi.

Türkiye’nin Bunu Başaracağına Eminim

Schweitzer, Berlin’de IHK binasında düzenlenen 10. Berlin-Brandenburg Dış Ekonomi Konferansı çerçevesinde yapılan ”Boğazda gelişme” adlı toplantıda, Başbakan Erdoğan’ın iki hafta önce Berlin’e yaptığı ziyarette Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme hedefini yinelediğine işaret ederek, ”Ben Türkiye’nin bunu başaracağına eminim” dedi.

Türkiye ekonomisinin son 10 yılda ortalama yüzde 6 oranında büyüdüğünü belirten Schweitzer, ”Bu çok etkileyici” ifadesini kullandı.

”Türkiye, dünyadaki mali ve ekonomik krizi Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak aştı” diyen Schweitzer,  Türkiye’de alt yapının geliştirildiğini ve yüksek teknolojiye yatırım yapılarak yeni iş bağlantılarının ortaya çıkmasına fırsat verildiğini kaydetti.

Türkiye Avrupa’nın Çin’i Olabilir

Türkiye’nin 75 milyon nüfusa sahip olduğunu, nüfusun istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Schweitzer, ”Türkiye Avrupa’nın Çin’i olabilir.

Ekonomiyi ileriye götürme konusunda Türkiye Avrupa’da lokomotiftir ve lokomotif olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Schweitzer, Berlin eyaletinin Türkiye ile ihracatını 20 yılda 3 kat arttırdığını, bunun gelecekte daha da fazla artması gerektiğini kaydetti.

Trthaber