Türk Firmalar Kolombiya Yolcusu

Dünya Ekonomisi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığındaki toplantı salonunda Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon ile bir araya geldi. Kolombiya Ulusal Altyapı Ajansının açıklamasına göre 20...
EMOJİLE

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığındaki toplantı salonunda Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon ile bir araya geldi.

Kolombiya Ulusal Altyapı Ajansının açıklamasına göre 2012-2013 yılında Kolombiya hükümetinin alt yapı harcamaları için 10 milyar dolarlık bütçe ayırdığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:
”2014-2016 döneminde de 1 milyar dolarlık alt yapı harcaması yapılacağı açıklandı. Bunun önemli bir bölümünün karayolu yapımından oluşacağı ifade ediliyor. Firmalarımız dünyanın birçok ülkesinde binlerce kilometre otoban yaptılar ve çok tecrübeli olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ekselansları, bu işlere talibiz. Türk müteahhitlerinin bu ihalelerde yer almasını istiyoruz. Bu konuda gerekirse benim başkanlığımda bir ticaret ve müteahhitlik sektör heyeti ile bu yıl ülkenize bir ziyaret yapmak istiyoruz.”
Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon da Türk firmalarının ülkesinde iş yapmasının kendisini mutlu edeceğini söyledi. Altyapı projeleri konusunda Türk şirketlerinin tecrübeli olduğunu bildiğini anlatan Garzon, ”Biz ülkemizde altyapı çalışmaları için 10 milyar dolarlık bir bütçe ayırdık. Bu rakam, sadece merkez için, yerel bölgelerle birlikte bu 15 milyar dolara çıkıyor. Bu konudaki talebinizi devlet başkanıma ve ilgili bakanlara ileteceğim. İlişkilerimizin en iyi seviyeye gelmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanlarda çok önemli gelişmeler kaydettiğini anlatan Garzon, ”Türkiye’nin çok iyi bir ekonomi bakanı var” diye konuştu. Garzon, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının 15-17 Şubat’ta gerçekleştirilecek toplantılarda bir sonuca ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AA