Tüketiciler Geleceğe Güvenle Bakıyor

Dünya Ekonomisi
The Boston Consulting Group’un (BCG) ”Consumer Sentiment 2011” raporuna göre, Türkiye’deki tüketiciler geleceğe daha güvenle bakıyor, ancak küresel ekonomideki belirsizlikler t...
EMOJİLE

The Boston Consulting Group’un (BCG) ”Consumer Sentiment 2011” raporuna göre, Türkiye’deki tüketiciler geleceğe daha güvenle bakıyor, ancak küresel ekonomideki belirsizlikler tüketicileri tedbirli davranmaya yönlendiriyor. 

BCG’nin hazırladığı ”Consumer Sentiment 2011” adlı rapor, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 21 ülkedeki tüketici hissiyatını farklı açılardan analiz ediyor. Rapora göre Türkiye, küresel ekonomik krizin etkisinden en çabuk çıkan ülkeler arasında. Bu durum tüketici güvenini artırıyor. Ancak küresel ekonomideki belirsizlikler Türk tüketicilerini de tedirgin ediyor. 
 

Rapora ilişkin yapılan açıklamada, Türk tüketicisinin önem verdiği değerlerin değiştiği vurgulanarak, lüks ve görkemlilik gibi değerlerin iki yıl öncesine kıyasla daha önemsiz hale geldiği, ev, aile, eğitim, istikrar ve kariyer başarısı gibi değerlerin ise önem kazandığı kaydedildi. 

Rapora göre, Türk tüketiciler doğa dostu ‘yeşil’ ürünlere sıcak bakmıyor. Muadil ürünler ile aradaki fiyat farkını karşılamakta isteksizler. Katılımcıların yüzde 45’i fiyattan bağımsız olarak ‘yeşil’ ürünlerle ilgilenmiyor. 

Türk tüketiciler taze yiyecek-içecek ve bebek ürünlerinde pahalı muadilleri tercih etmeye daha yatkınken elektronik, işlenmiş yiyecek-içecek ve giyim ürünlerinde ucuz alternatifleri tercih ediyor.
     Türk tüketiciler internette aktifler. Ancak aktiflik sosyalleşme, arama, fiyat ve ürün karşılaştırma gibi aktivitelerden oluşuyor, internetten alışveriş oranı hala çok düşük.
 

AA