Rekabet cezaları ”ölçülü”

Dünya Ekonomisi
Rekabet Kurulu’nun yürüttüğü soruşturma sonucu 12 bankaya toplam 1 milyar 116 milyon 957 bin 468,76 lira ceza vermesini AA muhabirine değerlendiren ING Portföy Genel Müdürü Tankut Taner Çelik, R...
EMOJİLE

Rekabet Kurulu’nun yürüttüğü soruşturma sonucu 12 bankaya toplam 1 milyar 116 milyon 957 bin 468,76 lira ceza vermesini AA muhabirine değerlendiren ING Portföy Genel Müdürü Tankut Taner Çelik, Rekabet Kurulu kararının İMKB Bankacılık Endeksinde ilk etapta bir düşüş getirebileceğini belirterek, buradaki olumlu noktanın cezaların en alt limitten verilmesi olduğunu söyledi.

Rhea Portföy Yönetimi Yatırım Komitesi Üyesi Cüneyt Paksoy, kararın birincil etki olarak negatif etkisinin olmadığını ve piyasanın beklentisi noktasında pozitif geldiğini söyledi.
 
İMKB Bankacılık Endeksinin haftaya olumlu başlayacağını da dile getiren Paksoy, en azından bankacılık sektörünün üzerindeki baskının kalktığına dikkati çekerek, belirsiz bir konunun açıklık kazandığına ve çok da negatif bir şekilde neticelenmediğine işaret etti.

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, cezalar konusunda gelen ilk rakamların gelirlerin yüzde 0,6’sı ile yüzde 1,5’i arasında olduğunu söyledi. Doğan, sektörün büyüklüğü ve daha önce ifade edilen rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, bankaların Cuma günü başlattıkları yükselişleri bu haftaya da taşıması ya da en azından olumsuzluğu sınırlamasının beklenebileceğini kaydetti.

AA