New York Borsası, 4 Yılın Rekorunu Kırdı

Dünya Ekonomisi
New York Borsası 13 bin değerine ulaşarak son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro Bölgesi Maliye Bakanları Yunanistan’ı kurtarmak için anlaştıkları 130 milyar Euro’luk ikinci kurtarm...
EMOJİLE

New York Borsası 13 bin değerine ulaşarak son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro Bölgesi Maliye Bakanları Yunanistan’ı kurtarmak için anlaştıkları 130 milyar Euro’luk ikinci kurtarma paketini açıkladıktan sonra New York Borsası zirve yaptı.

Lehman Brothers adlı Yatırım Bankasının 2008 yılında batması ile Amerika’da başlayan finans krizinden sonra New York Borsası ilk defa 13 bin seviyesini gördü. 2009 Mart ayında 6 bin 547 seviyesine kadar düşen New York Borsası’nın bugün 13 bin değerine çıkmasının ekonominin gidişatını olumlu yönde etkileyeceği ifade ediliyor. Borsanın 13 bin seviyesine yükselmesinin psikolojik bir durumdan kaynaklandığını ifade eden uzmanlar, “Her ne kadarda bu durum psikolojik olsa da yatırımcıların marketlere olan ilgisini daha da arttırır. Bu da ekonomiyi olumlu etkiler.” şeklinde görüş belirttiler.

Borsadaki yükselişi değerlendiren Well Fargo Yatırım Grup uzmanlarından John Manley, “50 ile 49,5 arasında fark var mı? evet 6 ay var. Bu 6 ayda çok şey mi değişir? Belki çok büyük gelişmeler olmaz ama 6 ay bazı sorunların çözülmesine yardımcı olur.” dedi.

cihan