Kredi Borcunu Ödeyemeyen Kent İflas Etti

Dünya Ekonomisi
Amerika Birleşik Devletleri’nde küresel ekonomik kriz bir kentin iflasına yol açtı. Pensilvanya eyaletinin Harrisburg kenti yönetimi 300 milyon doları aşan borç sebebiyle iflasını ilan etti. Har...
EMOJİLE

Amerika Birleşik Devletleri’nde küresel ekonomik kriz bir kentin iflasına yol açtı. Pensilvanya eyaletinin Harrisburg kenti yönetimi 300 milyon doları aşan borç sebebiyle iflasını ilan etti.

Harrisburg’da kredi alınarak yapılan gelişmiş atık yakma tesisi iflas getirdi. 50 bin nüfuslu kentin meclisi, pek kullanılmayan bir yasayı devreye sokarak oylama yaptı ve üçe karşı 4 oyla iflas ilan edilmesi kararı çıktı.

Harrisburg Belediye Başkanı Linda Thompson, kararı "utanç verici" olarak niteledi, yasalara aykırı olduğunu belirterek iflas ilanını kabul etmedi.

Ancak eyalet yönetiminin bir kurtarma planıyla kentin kontrolünü devralmayı değerlendirdiği haberleri geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez bir kent, iflasını duyurmuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1937’den bu yana yasaya uygun olarak 629 yerel yönetim iflas kararı açıkladı. Ancak bu ilanlardan 1991 yılında Connecticut eyaletinin Bridgeport kentinin yaptığı iflas ilanı, borçlarını ödeyemediğini ispat edemediği için kabul edilmemişti.

Trt.net.tr