IMF’nin Aklı İnegöl Köftesinde Kaldı

Dünya Ekonomisi
Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis’in Bursa ziyareti sırasında çektiği İnegöl köftesi heykelinin fotoğrafı, kurumun internetteki Türkiye sayfasına konuldu...
EMOJİLE

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis’in Bursa ziyareti sırasında çektiği İnegöl köftesi heykelinin fotoğrafı, kurumun internetteki Türkiye sayfasına konuldu.

İnegöl Belediyesi’nin açıklamasına göre, IMF Türkiye Daimi Temsilciliği Ofisi’nden konuyla ilgili sorulan soruya cevaben yapılan açıklamada, “İnternet sitemizde gördüğünüz fotoğraf, Sayın Mark Lewis’in bir ziyareti esnasında bölgeyi ve yemekleri çok beğenmesi sonucunda çekilmiştir” ifadesine yer verildi. İnegöl Belediyesi, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Bu ifadeden anlaşılan o ki İnegöl köftesinin lezzetinden çok etkilenen Mark Lewis’in isteği üzerine IMF’nin resmi sitesine İnegöl köftesinin heykel fotoğrafı konuldu. Belediye tarafından, Avarlar Kavşağı’na yerleştirilen sandalye figürüyle İnegöl mobilyası, OSB Kavşağı’na konulan çatala batırılmış köfte figürüyle de İnegöl köftesi tanıtımına büyük katkı sağlanıyor.

Şehir girişlerindeki figürlerin İnegöl’ün imajı ve tanıtımına ciddi katkı sağladığı ve belediye tarafından hayata geçirilen bu projenin uluslararası boyutta beğeni topladığı anlaşılıyor.”

AA