Coca Cola sponsorluğunda İslam Ekonomik Forumu!

Dünya Ekonomisi
İngiltere’nin başkenti Londra’da birçok liderin katılacağı Dünya İslam Ekonomik Forumu düzenleniyor. Forumun sponsorları arasında Coca Cola’nın da yer alması şaşkınlığa sebep oldu. H...
EMOJİLE

İngiltere’nin başkenti Londra’da birçok liderin katılacağı Dünya İslam Ekonomik Forumu düzenleniyor. Forumun sponsorları arasında Coca Cola’nın da yer alması şaşkınlığa sebep oldu. Helal Gıda meselesinin de tartışılacağı bir foruma Coca Cola’nın sponsor olmasının etkinliğin güvenilirliğini zedelediği ifade ediliyor.

Londra Excel fuar alanında, 9’uncusu yapılan foruma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra birçok ülkeden liderin ve yetkilinin katılması bekleniyor. Katılımcılar arasında, İngiltere Başbakanı David Cameron, Malezya Başbakanı Dato Sri Najib Tun Abdulrazak, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Tunus Başbakanı Ali Layaredh, Ürdün Kralı Abdullah ve Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga gibi isimlerin yer alması öngörülüyor.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, “Değişen Dünya, Yeni İlişkiler” başlıklı forumla ilgili düzenlenen basın toplantısında, “Dünya İslam Ekonomik Forumu’nun ilk kez Asya dışında bir yerde yapılmasına karar verilmesi ve bunun için Londra’nın seçilmesi büyük onur” dedi.

Bugün başlayan forum, üç gün boyunca devam edecek.

2006 yılında kurulan ve merkezi Kuala Lumpur’da bulunan Dünya İslam Ekonomik Forumu, Müslüman ülkeler arasındaki işbirliğini ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor. Forumun son toplantısı geçen yıl Malezya’da yapılmıştı.

İLGİNÇ SPONSORLAR

Bu arada Londra’da yapılacak forumun sponsorları arasında kapitalist ekonominin önemli firmalarının yer alması da dikkat çekiyor. Forumun ana sponsorları arasında Coca Cola ve Bloomberg medya grubu da var.

Helal Gıda’nın da konuşulacağı bir forumun sponsorları arasında Coca Cola’nın yer alması şaşkınlığa sebep oldu. Bu yıl 9’uncusu yapılan forumda daha önce de Coca Cola sponsor olmuştu.

Forumu düzenleyen Dünya İslam Ekonomik Forumu’nun internet sitesinde ise kurumun destekçileri arasında HSBC Bankası’nın da yer aldığı görülüyor.
Dünya Bülteni