Çikolata Krizi Kapıda!

Dünya Ekonomisi
Tarım ve gıda uzmanları, çikolatanın ham maddesi olan kakaonun kötü ve yetersiz üretim koşullarından dolayı dünyanın "çikolata stoğu krizi"ne çok yaklaştığı uyarısında bulundu. Sidney Üniver...
EMOJİLE

Tarım ve gıda uzmanları, çikolatanın ham maddesi olan kakaonun kötü ve yetersiz üretim koşullarından dolayı dünyanın "çikolata stoğu krizi"ne çok yaklaştığı uyarısında bulundu. Sidney Üniversitesi Tarım ve Çevre bölümü profesör David Guest, "Kakao yetiştiricilerinin kullandığı tarım usüllerinin çok acil şekilde yenileştirilmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.
"Kakao üretiminin, Çin ve diğer büyüyen ekonomilerin taleplerine yetişebilmek için 2020’ye kadar yüzde 15 oranında artması gekiyor" diyen David Guest, nüfus artışının da çikolata sıkıntısını ikiye katlayacağını belirtiyor. Dün Sidney Üniversitesi’nde ‘Çikolata Krizi’ isimli konferansta konuşma yapan profesör, sorunun aynı zamanda çevre sorunu olduğunu belirtti.

David Guest konuşmasında "bir yandan kakao tarlalarının kötülüşen durumu diğer yandan gelişen ülkelerin gittikçe artan çikolata tüketim oranları çikolata üreticilerini ciddi sıkıntıya sokmaya başladı" açıklamasında bulunurken ülkelerin, bu konuda artık ciddi önlemler alması gerektiğini, Avrupa Birliği ve Çin’in sorunun çözümünde önemli rol oynayacağını söyledi.

YeniŞafak