Çalışana 14 Milyon TL’lik Çılgın Teşekkür

Dünya Ekonomisi
Üretim, ihracat ve yarattığı istihdamda, son 50 yılın en iyi ticari sonuçlarına imza atan Ford Otosan, iç pazarda üst üste 10. kez liderliğe koşuyor. Ford, bu başarıda en büyük paya sahip olan yaklaşı...
EMOJİLE

Üretim, ihracat ve yarattığı istihdamda, son 50 yılın en iyi ticari sonuçlarına imza atan Ford Otosan, iç pazarda üst üste 10. kez liderliğe koşuyor. Ford, bu başarıda en büyük paya sahip olan yaklaşık 10 bin çalışanına 106 ekran Beko LCD TV göndererek teşekkür ediyor. Arçelik bayileri tarafından dağıtımları başlanan televizyonlar için, tüm çalışanlar tek tek aranarak randevu alınıyor, ardından kurulum gerçekleştiriliyor. Ağırlığı fabrika personeli olan yaklaşık 10 bin çalışana, LCD TV dışında, Digiturk ve D-Smart aboneliği de hediye ediliyor.

Rekor seviyede satış adetlerine ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, ‘Türkiye’nin en çok satan markasıyız ve Kasım sonu itibarıyla 2011 yılında toplam satış adetlerinde liderliğimizi sürdürürken, üst üste 10’uncu kez pazar liderliğine koşuyoruz. 2011 yılı hem üretim hem ihracat  hem de iç pazar satışlarımızla Ford Otosan için rekor bir yıl olacak’ dedi. Kasım ayı sonu itibarıyla toplam 119 bin 978 adet satış gerçekleştirdiklerini belirten Otay;’ Sadece kasım ayında 12 bin 64 araç sattık. Yıl genelinde yüzde 15.6 olan pazar payımız kasım ayında yüzde 18’lere yükseldi. Ulaştığımız başarılı sonuçlarla, Ford dünyasında Avrupa’daki 5’inci büyük pazar konumundayız’ açıklamasını yaptı.
 

İHTİYACI OLMAYAN SATIYOR

Hediye LCD’leri alan personel arasında, ihtiyacı olmayan veya paraya çevirmek isteyenler internet satış siteleri aracılığıyla televizyonları satışa sunuyor. Ford Otosan fabrikasının bulunduğu Kocaeli başta olmak üzere, yakın illerden satış sitelerine verilen çok sayıda ilan yayınlanıyor. Televizyonlar 850-1.200 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı bekliyor.

14 MİLYON TL’LİK HEDİYE

Ford Otosan tarafından yaklaşık 10 bin çalışanına hediye olarak gönderilen Beko F 106-203 FHD 106 Ekran LCD TV’nin kampanyalı satış fiyatı 1.434 TL. Bu geniş kapsamlı teşekkür için, perakende satış fiyatları üzerinden Ford, yaklaşık 14 milyon TL’lik bir bütçe ayırmış oluyor. Zaten prim alan bayilereyse TV hediye edilmiyor.

Akşam