Bu Saat 5 Milyon Dolar

Dünya Ekonomisi
Beyaz altından üretilen ve üzerinde 1282 adet elmas bulunan saat Basel kentinde düzenlenecek bir etkinlikle küçük bir davetli topluluğuna gösterilecek. İsviçreli saat üreticisi Hublot tarafından üreti...
EMOJİLE

Beyaz altından üretilen ve üzerinde 1282 adet elmas bulunan saat Basel kentinde düzenlenecek bir etkinlikle küçük bir davetli topluluğuna gösterilecek.

İsviçreli saat üreticisi Hublot tarafından üretilen saatin yapımında 14 ay boyunca 17 saat ustası çalıştı.

Şirket, saatin üzerindeki en büyük elmasları yerleştirmek üzere New York’tan bir elmas ustasının İsviçre’ye getirildiğini açıkladı. Diğer küçük elmasların yanısıra, 5 milyon dolar değerindeki saatin üzerinde her biri üç karattan daha büyük altı adet elmas bulunuyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krize rağmen, uzmanlar, İsviçreli saat üreticilerinin başarılı bir dönem geçirdiklerini, bunda en önemli etkenin de Asya’dan gelen yoğun talep olduğunu belirtiyorlar.

İsviçre Saat Endüstrisi Kurumu’nun başkanı Jean-Daniel Pasche, "Saatlerimizi cazip bulan ve bu saatleri almaya gücü yetecek çok fazla sayıda kişi var" dedi ve Asya’da ekonomisi gelişen ülkelerin sağladığı büyümenin kendilerine de fayda sağladığını belirtiyor.

İsviçre’nin 2011 yılında ihracatı, bir önceki yıla oranla yüzde 19,2 artarak 11,5 milyar Euro oldu. Piyasa uzmanları ürünlere olan talebin artmaya devam ettiğini belirtiyor ve 2012 yılının ihracat miktarının geçen yılı da geride bırakacağına inanıyor.

BBC Türkçe