Bankalardan kredi kartına ekstre engeli

Dünya Ekonomisi
Bankaların yeni kart tuzağını sikayetvar.com’a şikayet eden tüketiciler "Bankaların için para kazanmanın yolu bitmiyor" dediler. Bankaların kestiği kredi kartı aidatlarını geri almak i...
EMOJİLE

Bankaların yeni kart tuzağını sikayetvar.com’a şikayet eden tüketiciler "Bankaların için para kazanmanın yolu bitmiyor" dediler. Bankaların kestiği kredi kartı aidatlarını geri almak için yargıya başvuracaklara bankalar öyle bir şart sundu ki kart sahipleri şaştı kaldı. Dilekçelerine kredi kartı ekstresini de eklemek isteyen tüketicilerden bankalar ekstre başına 5 lira istedi. İşte ekstre tuzağına tüketicilerin tepkileri şöyle:

EKSTRE BAŞI 5 TL

"Bankadan 2004 yılında kredi kartı aldım ve hala kullanıyorum. Bankayı telefonla arayıp ekstrelerimi mail hesabıma istedim göndermediler ve şubemize başvurun dediler. Geçen gün bankaya gidip kart aidatlarımı alabilmek için ekstrelerimi istedim ekstre başı 5 lira para istediler. Aynı zamanda 50 lira daha para istediler. Sonra banka görevlisi sadece son bir yılın aidatını alabilirsiniz dediler.Bu aidat ücretlerini tarafıma yatırılmasını istiyorum.Ayrıca mail adresime bu zamana kadar ki ekstrelerim neden atılmıyor merak ediyorum doğrusu."

"Ailem yaklaşık 13 yıldır kredi kartı kullanmaktadır. Geriye dönük yıllık kart aidatlarının kesildiği ayların, ekstra bilgilerini mail adresime gönderilmesini istedim. ccşubeden yapılabileceğini bildirdi. Banka şubesine gittiğimde, ilgili personel kart aidatını yasal yolla alamayacağımızı, bu yasanın Yargıtay’dan döndüğü gibi asılsız bilgiyle caydırmak istedi. Daha sonra ısrarım üzerime ekstre başına 5 lira ücret talep ettiler. Bir A4 kağıdını 5 TL’ye satan bir sektör olur mu?"

HER YIL KART AİDATI KESİLİYOR

"Bankadan aldığım kredi kartımdan her yıl kart aidatı kesildiğini fark ettim. Aidatları geri alabilmek için yargıya başvurmak istedim ve dilekçeme koymak için kredi kartı ekstremin e -postama gönderilmesini talep etmeme rağmen orada ki görevli kesinlikle gönderemeyiz .Ancak sayfasını 5 TL ücret karşılığından verebiliriz dedi. İşte bir kart tuzağı daha."