Yavru Kedi Maması Nedir ve Nasıl Seçilir?

Alışveriş
  Yavru bir kedinin beslenme gereksinimlerinin erişkin kedilerden çok daha değişik olduğu öğrenilmektedir. Özellikle ilk kere kedi sahibi olacak şahıslar için doğru yavru kedi maması tercihi çok ...
EMOJİLE

 

Yavru bir kedinin beslenme gereksinimlerinin erişkin kedilerden çok daha değişik olduğu öğrenilmektedir. Özellikle ilk kere kedi sahibi olacak şahıslar için doğru yavru kedi maması tercihi çok ehemmiyetlidir. Sütten kesilmeden evvel yavaş yavaş süt ve mamanın beraber verilmesi ile yavrunun geçişe adapte olması önerilmektedir. İlk 4 hafta kadar tamamen anne sütü ile beslenen yavrunun sonrasındaki 4 haftalık süreçte anne sütü ve yaş mama ile beslenerek sütten kesilmesi öneri edilir. Yavrular bazı gidişatlarda daha erken sütten kesilebilir ve anneden ayrı düşebilirler. Bu gidişatlarda yavru 8 haftalık olana kadar süt tozu ile beslenmesi öneri edilmektedir. Yavru kedi maması çeşitlerinin zorunlu gidişatlarda hamile ya da emziren kedi maması olarak da harcanabilir. Anne kedilerin çoğalan kalori gereksinimleri bu mamalar tarafından galibiyetli bir biçimde tmamlanabileceği için gönül rahatlığı ile seçim edilebilir.

 

Yavru Kedi Maması Nasıl Seçilir?

Yavruların sihrime sürati gerçekten çok yüksektir bu sebeple onların enerji ihtiyacı bir erişkinin 3 – 4 katı kadar olabilir. Doğumdan itibaren ilk birkaç hafta içerisinde yavrunun ebadının 3 katına çıkması oldukça olağandır. Yavruların beslenme kumpası da kendilerine hastır. Çoğu günde 4 -5 öğün beslenmeye ihtiyaç dinler. Bu sebeple yavrunun 1 yaşına gelinceye kadar özel bir yöntem ile beslenmesi ehemmiyetlidir.

 

İçerik

Yavruların sıhhatli bir biçimde büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için zorunlu olan tüm yiyecekleri noksansız ve balanslı bir biçimde alması gerekir. Burada ehemmiyetli olan en pahalı mamayı almak değildir. Mama içeriğine bakmak ve yalnızca günlük beslenme ile rastgele bir desteğe ihtiyaç dinlemeden büyüyebileceğinden emin olmak ehemmiyetlidir. Kedilerin sıhhatli gelişimi için zorunlu olduğu söylenen vitamin, mineral ve aminoasitlerin aşırısının onlar için hasarlı olabileceğini de netlikle unutmamak gerekir. Dünyaca şanlı, yavru kediler için özelleştirilmiş yöntemler sunan ve yapım standartları otoriteler tarafından onaylanmış yavru kedi maması markaları arasından patili arkadaşlarımızın damak zevkine uygun olan bir mahsul bulmak her zaman en doğrusu olacaktır.

 

Mama Seçiminde Kedi Türü

Bazı ırkların özel beslenme gereksinimleri olabildiği için yavruluk yarıyılında tüketime uygun mamalarda da bu ayrımı yapan yöntemler bulunmaktadır. İran, Scottish Fold, British Shorthair, Siamese gibi bazı ırkların yavruluktan itibaren özel gereksinimlerine yanıt verecek yöntemlere yönelmek bu ırkların uzun vadede hayata olasılığı olan sıhhat meselelerine karşı tedbir almak açısından da ehemmiyetlidir.

 

Mama Seçiminde Özel Lüzumlar

Özel lüzumlar yavruluk yarıyılında da ortaya çıkabilir. Bu yarıyılda en çok görülen özel lüzum alerjidir. Sütten kesilme yarıyılından sonra mamaya karşı alerji geliştiren kediler için hipoalerjenik mahsullere yönelmek daha doğru bir tercih olacaktır. Yavru kedi maması aynı zamanda hamile ve emziren kedilerin tüketimi için de uygundur. Anne adaylarının ve annelerin yavrularının sıhhatli bir biçimde büyümesini ve beslenmesini sağlamak için daha yüksek kalori alması ve olabildiğince iyi beslenmesi gerekir. Emziren ya da hamile kedi maması ihtiyacı ortaya çıktığında yavrular için özel olarak hazırlanmış yöntemler rahatlıkla seçim edilebilir.

 

Yavru Kedi Maması Çeşitleri

Yavru kedi maması çeşitleri de tıpkı öbür hayat safhaları için sunulan çeşitler gibi damak zevkine ve gereksinime göre değişmektedir. Gelişim yarıyılında sıhhatleri için en uygun mamayı bulmak için değişik yöntemleri araştırmak gerekebilir. Kediler etobur beslenmesi gereken hayvanlardır ancak bu etobur beslenme lüzumu tamamen protein odaklı yiyecekler harcamanın onlar için iyi olduğu anlamına gelmez. Bu sebeple beslenme lüzumlarını, özellikle de ilk kere yavru kedi sahibi olanların, bir baytar doktordan dinlemek doğru tercih yapmak açısından iyi neticeler verebilir.

 

Mama çeşitlerini değerlendirirken değişik içerikleri araştırmak ve kedinin damak zevkine, diş yapısına uygun bir mama bulmak ehemmiyetlidir. Her kedinin kendine has bir damak zevki olabilir. Bununla beraber ara gizeme değişik aromalar tecrübelemek onların devamlı aynı mama ile beslenmesine mukayeseyle daha iştahlı bir beslenme tecrübeyi yaşatabilir. Bu cins unsurları göz önünde bulundurabilmek için yavru kedi maması çeşitlerinin de çok değişik yöntemlere sahip olduğunu görmek olası. Somon, tavuk, kuzu, geyik gibi değişik protein kaynaklarını ile lezzetlendirilen mama çeşitleri arasından onların damak zevkine en uygun olan mahsulü bulmak ehemmiyetlidir.

 

En İyi Yavru Kedi Maması Markası

Yavru, erişkin ya da ileri yaşlarda olması fark etmeksizin her kedi sahibi en iyi kedi maması markası hangisi sualini sıkça sormaktadır. Reelinde bu suale net bir yanıt vermenin olası olmadığını kabullenmek gerekir. Elbette nitelikli malzemelerden, insanların beslenmesine de uygun içeriklerle üretilmiş mama çeşitleri her zaman ilk seçim olmalıdır. Ancak doğrudan bir marka özelinde bu suali yanıtlamak doğru değildir. Her kedinin beslenme gereksinimleri ve damak zevki değişik olacağından doğru tercihi yapmak en iyi yavru kedi maması markası yanıtını bulmak anlamına kazanç. Petlebi.com olarak sitemizde Hill’s, Acana, Orijen, Royal Canin, Pro Tasarı gibi dünyaca şanlı markaların orijinal mahsullerinin satışını yapıyoruz. Sitemizdeki tüm markaları güvenle seçim edebilirsiniz.

 

Yavru Kedi Maması Maliyetleri

Mama maliyetlerinin metamorfozunda çok değişik unsur olduğunun öğrenilmesi ehemmiyetlidir. Ambalajdan gizleme şartlarına ve standartlarına kadar pek çok unsura bağlı olarak maliyetler değişmektedir. Yiyecek gizleme şartlarının sağlandığı 1000 metrekarelik depolama alanımızda özel depolama ihtiyacı olan mahsulleri de stokta yakalayabiliyoruz. Satışını yaptığımız tüm mama çeşitleri için orijinallik garantisi veriyoruz. Tüm bu etmenlerin toplanması elbette piyasada satılan son kullanma tarihi geçmiş, sahte ya da faturasız mahsullere mukayeseyle daha yüksek bir maliyete ve buna bağlı daha yüksek maliyetlendirmeye neden olabiliyor. Ancak her zaman aile azalarımızın sıhhatini ön tasarıda tutarak onlar için en taze ve sıhhatli mahsulleri sunuyoruz.

Daha fazla mama çeşitleri için petkedi sitemizi ziyaret ediniz.