İşte meslek liselerin en parlak bölümleri

Ortaöğretim
SBS maratonunda kısa yoldan meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için Uğur Dershaneleri rehberlik uzmanları, meslek lisesi alanlarını tanıtan bir rehber hazırladı: İşte meslek liselerinin gözde alan...
EMOJİLE

SBS maratonunda kısa yoldan meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için Uğur Dershaneleri rehberlik uzmanları, meslek lisesi alanlarını tanıtan bir rehber hazırladı: İşte meslek liselerinin gözde alanlar…

Mobilya ve İçmekan Tasarımı  alanı altında yer alan Mobilya ve İçmekan Ressamlığı, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi,Mobilya Süsleme Sanatları,Mobilya İskeleti ve Döşemesi, Ahşap Doğrama Teknolojisi  dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim yapılan alandır. Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde; lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanından mezun olan kişi kamuya ve özel sektöre ait fabrika, atölye ve tersanelerde çalışabilirler. Kendi iş yerlerini açabilirler.

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ

Biyomedİkal cihaz teknolojisi programını bitirenlere ‘Biyomedikal Cihaz Teknikeri’ unvanı verilir. Biyomedikal cihaz teknikerleri resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuarlarda görev alırlar. Ayrıca serbest çalışma imkanına da sahiptirler. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına paralel olarak çalışma alanları giderek genişlemektedir.

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ

Enerji sektörünün hem dünyada hem de Türkiye’de katlanarak büyümesi bekleniyor. Ülkelerin büyüme ve refah düzeylerini belirleyecek sektör olarak görülen enerji sektörü kapsamında yer alan meslekler de geleceğin popüler meslekleri arasında birinci planda önem kazanıyor. ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sertifika Programı’ bu sektörde çalışmak isteyenler veya sektörde çalışan teknik kadroların bilgi eksikliğinin giderilmesi, yeni düzenlemeler ve teknolojiler hakkında da bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.Eğitime enerji şirketlerinin orta ve üst yöneticileri, enerji alanında serbest çalışacak olan mühendisler, enerji sektöründe yer alan ve almayı planlayan teknik konularla ilgili kişiler ve girişimciler katılabilir. Eğitim İçeriği, rüzgar enerjisi, hidroelektrik enerjisi, güneş enerjisi ve jeotermal enerjisi

HARİTA TAPU KADASTRO

ARAZİ ölçümü, harita çizimi ve hesaplamaları yapma, tapu siciline konu olan her türlü işlemi yapma, taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirleme, hukuki durumlarını tespit etme alanlarını kapsar. Harita Genel Komutanlığında, Devlet Demir Yollarında, Devlet Su İşlerinde, karayollarında, belediyelerin emlak İmar müdürlüklerinde ve harita imar müdürlüklerinde, İller Bankasında, bayındırlık hizmetlerinde, inşaat şirketlerinde, petrol ve boru hatları ile petrol taşımalarında, harita mühendisliği bürolarında, tapu kadastro bölge müdürlüklerinde,Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğünde,Kadastro Müdürlüklerinde, Tapu Kadastro Genel Müdürlüklerinde iş imkanı bulabilmektedirler.

SANAT VE TASARIM

Sanat ve Tasarım alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Sanat ve Tasarım alanından mezun olan öğrenciler iç mekan dekorasyon atölyeleri, mimarlık ve iç mimarlık büroları, tasarım büroları, bilgisayarlı tasarım büroları, heykel, seramik, mozaik resim tasarım atölyeleri, prodüksiyon şirketleri, sahne ve tiyatro dekoru, grafik ajansları vb. yerlerde çalışabilirler.

 

Akşam