2015 TEOG Türkçe konuları

Ortaöğretim
Bu sene 26 Kasım Perşembe günü yapılacak olan 1. TEOG Türkçe sınavında çıkacak konular belli oldu. 2015 yılı 1. TEOG’da çıkacak Türkçe konuları arasında Fiilimsiler ve Cümlenin Ögeleri konuları ...
EMOJİLE

Bu sene 26 Kasım Perşembe günü yapılacak olan 1. TEOG Türkçe sınavında çıkacak konular belli oldu. 2015 yılı 1. TEOG’da çıkacak Türkçe konuları arasında Fiilimsiler ve Cümlenin Ögeleri konuları bulunuyor.

On5yirmi5 olarak 1. TEOG Türkçe sınavında çıkacak konuları sizler için derledik.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkçe sorularının Anlam Bilgisi ağırlıklı olması bekleniyor. Ortalama olarak 10’dan fazla sorunun geldiği Anlam Bilgisi konularını 3’e ayırmak mümkün: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam ve Paragrafta Anlam.

TEOG Türkçe sınavı Sözcükte Anlam sorularında genellikle sözcük anlamları, sözcüğün cümleye uyumu, gerçek anlam, yan anlam, mecaz anlam, terim anlam, nicel anlam, nitel anlam, genel anlam, özel anlam, somut anlam, soyut anlam, yansıma, ikileme başlıkları üzerinde duruluyor. Dolayısıyla öğrencilerin özellikle bu başlıklara hazırlanmaları gerekiyor.

TEOG Türkçe sınavı Cümlede Anlam sorularında neden-sonuç cümleleri, amaç-sonuç cümleleri, koşul-sonuç cümleleri başta olmak üzere cümlede anlatılmak istenen yargı, atasözleri gibi konularda sorular çıkabiliyor.

TEOG Türkçe sınavı Paragrafta Anlam sorularında ise paragrafta anlatılmak istenen ana düşünce, yardımcı düşünce, parafrafta konu, paragrafı ikiye bölme soruları gelebiliyor. En çok sorunun paragraf konusundan geldiği unutulmamalı.

Geçtiğimiz yıl 3-4 sorunun geldiği Fiilimsiler konusundan genellikle basit ya da orta düzeyde sorular soruluyor. Öğrencilerin bu sorularının hepsini doğru olarak yanıtlayabilmeleri için sınav öncesi bol bol soru çözümlemeleri yapmaları avantajlarına olacaktır.

Cümlenin Ögeleri konusundan ortalama olarak 2 soru gelirken yine kolay ve orta düzeyde sorular soruluyor.

Öğrencilerin yukarıdaki konulara ilaveten Noktalama İşaretleri ve Yazım Kuralları konularında da soru çözümü yapmaları gerekmekte.

On5yirmi5