Öğretmenevleri kapatılıyor mu?

Mesleki Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, faaliyetini sürdürme yeterliliği taşımayan ve atıl kapasite oluşturan 101 öğretmenevi ile konaklama kapasitesi bulunmayan 88 öğretmen lokalinin kapatıldığını, bunun dışı...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, faaliyetini sürdürme yeterliliği taşımayan ve atıl kapasite oluşturan 101 öğretmenevi ile konaklama kapasitesi bulunmayan 88 öğretmen lokalinin kapatıldığını, bunun dışında, öğretmenevlerinin kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeterli oranda kullanım ve doluluk oranlarını sağlayamayan, faaliyetini sürdürme yeterliliği taşımayan ve atıl kapasite oluşturan 101 öğretmenevi ile konaklama kapasitesi bulunmayan 88 öğretmen lokalinin diğer eğitim öğretim alanlarında daha etkin ve verimli kullanılması ve bu kurumlarda görevli eğitim çalışanlarının mesleki yabancılaşmalarının önlenmesi amacıyla kapatıldığını belirterek, “Bunun dışında, 1 Şubat 2013 tarihi itibarıyla öğretmenevlerinin kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

YURT DIŞINDA 2 BİN 462 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR

Halen yurt dışında 2 bin 462 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Milli Eğitim Bakanı, “Ayrıca, yabancı hükûmetlerce Hükûmetimiz emrine verilen burslar kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibarıyla yurt dışında öğrenim gören öğrenci sayısı 197’dir. Söz konusu bu burslardan yararlananların giderleri ilgili ülkelerce karşılanmaktadır” dedi. 

“361 BİN 194 ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ TAŞINMAKTA”

2011-2012 eğitim öğretim yılında taşımalı ortaöğretim uygulaması kapsamında ülke genelinde 71 bin 291 kız, 88 bin 513 erkek olmak üzere toplam 159 bin 804 öğrenci taşındığına işaret eden Milli Eğitim Bakanı, “2012-2013 eğitim öğretim yılında 164 bin 740 kız, 196 bin 454 erkek olmak üzere toplam 361 bin 194 ortaöğretim öğrencisi taşınmaktadır. 2013 mali yılı bütçesinde taşımalı ortaöğretim taşıma ve yemek giderleri için 432 milyon 550 bin Türk lirası, taşımalı ilköğretim taşıma giderleri için 600 milyon Türk lirası, yemek giderleri için 250 milyon Türk lirası, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin taşıma giderleri içinse 85 milyon Türk lirası ödenek tahsis edilmiş olup il, ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinin aylar bazındaki ödenek talepleri doğrultusunda ilgili hesaplarına aktarılmaktadır” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapan öğretmenlerden 2012 yılında terör örgütü tarafında 14’ü kadrolu, 1’i ücretli olmak üzere 15 kişi kaçırıldığını ve daha sonra da serbest bırakıldığını söyledi.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığına intikal eden bilgiler çerçevesinde, 2007-2013 yılları arasında öğrencilerine şiddet uygulayan okul idarecileri ve öğretmenler hakkında Milli Eğitim denetçilerince düzenlenmiş 11 adet soruşturma, 1 adet ön inceleme raporu bulunduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı, “Düzenlenen raporlar neticesinde, 11 kişi hakkında disiplin, 3 kişi hakkında da idari yönden teklif getirilmiştir” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı, Okul Sütü Programı kapsamında alınan numunelerin analizlerinin yapıldığını ve yapılan tüm kontrol ve denetimlerin tutanaklarla kayıt altına alındığını ve analiz sonuçlarında herhangi bir hastalık yapıcı mikroorganizma bulgusuna rastlanmadığını, analiz sonuçlarının Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan Okul Sütü Bilim Kurulunca değerlendirilerek kamuoyunun bilgisine sunulduğunu söyledi.

Sabah