İç mimar ne iş yapar?

Mesleki Eğitim
Bir mekan Bir mekan (ev, büro, sinema, lokanta) veya çevreyi (bahçe, vb), müşterilerin isteklerini ve ekonomik olanakları dikkate alarak sanat ilkelerine uygun biçimde düzenler ve döşer. Mekan tasarım...
EMOJİLE

Bir mekan Bir mekan (ev, büro, sinema, lokanta) veya çevreyi (bahçe, vb), müşterilerin isteklerini ve ekonomik olanakları dikkate alarak sanat ilkelerine uygun biçimde düzenler ve döşer.
Mekan tasarımında ilk araştırmalardan yapının bitimine kadar mimarlık ekibinin içinde yar alır ve mekanların boyut, konum ve ekipmanlarını araştırır, belirler ve tasarımlarını hazırlar.
Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını saptarlar.Mekanda yapılması gereken değişiklikleri ve konulacak eşyaları saptarlar.Tasarımın krokisini çizerler.

Kullanılacak malzemenin ve satın alınacak eşyanın kalitesine göre maliyetini ve işçilik ücretini hesaplarlar.Dekorasyon malzemelerinin ve mobilyaların satın alınmasında müşteriye yardımcı olurlar.
Mobilya halı ve perdelerin yerleştirilmesini sağlarlar.
Yapıların yeniden düzenlenmesi ve işlevlere yönetilmesi konularında her türlü araştırma ve tasarımı yaparak projelerini düzenler.
Kültür kalıtı ve eski eser yapılarının korunması ve yeniden kazandırılması konularındaher türlü restorasyon ve tasarım çalışmalarıyla uğraşırlar.

Kariyer Olanakları

Lisansüstü eğitimle sanatta yeterlilik derecesi alabilirler.
İşyerlerinin özelliğine göre idari ve teknik yöneticilik yapabilirler.
Çeşitli yarışmalara katılıp ürünlerini tanıtabilirler.
Kendi işletmelerini kurabilirler.
İstihdam

Özel sektörde çalışma olanağı bulabilirler veya kendilerine ait işyeri açabilirler.
Kamu kesiminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığında, belediyelerde çalışabilirler.
Gereken Kişilik Özellikleri

İç Mimar olmak isteyenlerin şekil uzay ilişkilerini görebilmeleri, renkleri ayırt edebilmeleri, zihinde canlandırma gücüne sahip olmaları, bir işi planlayıp uygulayabilmeleri, görsel sanatlar, resim, genel kültür, sosyoloji, sanat tarihi gibi alanlarda kendilerini yetiştirmiş, yenilikleri izleyen, eleştiriye açık, insanlarla ilişkilerinde ikna edici, uyumlu ve yaratıcı olmaları gerekmektedir.
Benzer Meslekler

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Mimar Eğitim

Mesleğin temel eğitim süresi 4 yıldır.
Okutulan dersler ; tasarlama, temel eğitim, teknik resim, insan-çevre ilişkileri, yapı, güzel sanatlar, uygarlık tarihi, temel mimari, fotoğraf, bilgisayarda tasarım bina bilgisi gibi dersler ilk yıllarda okutulur. Daha sonraki yıllarda, temeli daha çok tasarıma, mekanın temel işlevine uygun rasyonel ve uyumlu çözümler araştırılır. Mekana özgü ekipmanların tasarımı yaptırılır.

Hayal Etmek,Renklerle kağıda dökmek;

Sitemize Üye Olmayanlar Resimleri Göremez. Lütfen Sitemize Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Lütfen Üye Olun ya da Giriş Yapın yada Sitemize Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Lütfen Üye Olun ya da Giriş Yapın


Renkleri Gerçek hayatla buluşturmak;

Sitemize Üye Olmayanlar Resimleri Göremez. Lütfen Sitemize Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Lütfen Üye Olun ya da Giriş Yapın yada Sitemize Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Lütfen Üye Olun ya da Giriş Yapın

www.insaatmuhendisligi.net