2015 ASMEK kayıtları sona erdi

Mesleki Eğitim
Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) tarafından düzenlenen dil eğitimi ve meslek kurslarına her geçen yıl ilgi artıyor. En çok başvuru yapılan merkezlerden biri olan Alanya’da  Alman ...
EMOJİLE

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) tarafından düzenlenen dil eğitimi ve meslek kurslarına her geçen yıl ilgi artıyor. En çok başvuru yapılan merkezlerden biri olan Alanya’da  Alman ve Ruslara yönelik olarak düzenlenen Türkçe kursları başta olmak üzere bilgisayar, İngilizce, Arapça, diksiyon, kuaförlük, cilt bakımı, çeyiz ürünleri hazırlama ve ipek kozası kursları en büyük ilgiyi gören kurslar oldu. ASMEK’lerde yeni eğitim öğretim yılının ilk dönemi için kurs kayıtları tamamlandı.

İlk dönem kurslarına yaklaşık 400 kişi kayıt yaptırdı. İkinci dönem kurslarıyla birlikte bu sayının bini aşması bekleniyor. Kurslar içeriklerine göre 2.5 ay ile 8 ay arasında sürecek. Kurslara en büyük ilgiyi ev hanımları gösterdi. Özellikle 0-6 yaş çocuklar için açılan ücretsiz kreş bayanların kurslara daha fazla ilgi göstermesine neden oldu.

15 yaş ve üzeri herkese açık olan kurslarda yaklaşık 100 farklı branşta eğitim veriliyor. Her geçen gün yenilenen ve daha fazla insana ulaşmayı hedefleyen ASMEK, kurs merkezi sayısını da sürekli artırıyor. Bu kapsamda 14. şubesini Alanya’da açan ASMEK, adım adım Antalya’nın tüm ilçelerinde yer alıyor.