“Hayat boyu öğrenme” aile içi erozyonu önledi

Eğitim Kurumları
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, aile içi eğitim programlarına, genellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Aile, çok önemli...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, aile içi eğitim programlarına, genellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Aile, çok önemli. Toplumun, en önemli nüvesi. Türkiye’nin geleceği, güçlü aileden, birbiriyle iyi anlaşan, iletişim problemi olmayan aile bireylerinden geçer” dedi. 

Biçerli, bir etkinliğe katılmak için geldiği Eskişehir’de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin ve fertler arasındaki sağlıklı iletişimin önemli olduğunu söyledi. 

Bakanlık olarak aile içi eğitim programlarını 21 yıldır sürdürdüklerini anlatan Biçerli, “Bir dönem AÇEV’le (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) başlattığımız eğitimlerde, daha sonra kendi ayaklarımız üzerinde durduk. Şu anda bölümlendirilmiş şekliyle çok mükemmel aile içi eğitim setlerimiz var. Mesela, 0-18 yaş grubundaki çocuklara nasıl müdahale edilir, onlarla nasıl iletişim kurulur? 0-3, 4-6, 7-11, 12-18 yaş segmentlerine göre eğitim setlerimiz mevcut. Çünkü, her yaş grubunun farklı özelliği var” diye konuştu.

İstatistikler, “aile içi erozyon”un göstergesi

Biçerli, bu alanda, ülke genelinde önemli eğitimler verdiklerini ifade ederek, istatistiklerin, “aile içi erozyon”un kanıtı olduğunu savundu.

Boşanma oranlarının, 5-10 yıl öncesine göre çok arttığını dile getiren Biçerli, şöyle konuştu:

“(Aile içi erozyon), gerçekten doğru. Bunu istatistikler söylüyor, ben söylemiyorum. Aile, çok önemli. Toplumun en önemli nüvesi. Bu alanda müstakil bir bakanlık kuruldu. Onlar da gayet güzel çalışmalar götürüyor ama söz konusu şey eğitim olunca, Milli Eğitim Bakanlığı zaten otomatik olarak her şekilde işin içerisinde. Biz de 1993’ten bu yana sürdürdüğümüz aile içi eğitim programlarımızı kesintisiz, kalitesini ve etkinliğini artırarak vermeye devam edeceğiz.”  

Biçerli, bu kapsamda Baba Destek Eğitimi Programı’nı (BADEP) da anımsatarak, şunları kaydetti:

“Aile içi eğitim programlarımıza, genellikle anneler çok talip oluyor ve oradan aldığımız geri dönüşler de çok olumlu. Hatta gezdiğim illerde kursiyer hanımefendiler, eşlerinin ve çocuklarının, ‘hanım, kursa başladıktan sonra sende bir değişiklik oldu’, ‘anne, senin bize olan tutumunda bir değişiklik oldu’ dediklerini aktardı. Bu, çok önemli. Bunu sağlayabiliyorsak, çok mühim. Türkiye’nin geleceği, güçlü aileden, birbiriyle iyi anlaşan, iletişim problemi olmayan aile bireylerinden geçer. İnşallah, önümüzdeki dönemde de bunu, sahip olduğumuz hayat boyu öğrenme kurumlarıyla vermeye devam ediyor olacağız.”