Üniversitede paralel yapılanma iddiası

Eğitim Güncel
Prof. Mehmet Azimli’ye ‘mobbing’ iddiasıyla sarsılan okul, şimdi de içi boşaltılıp vekaleten yönetilen ‘genel sekreterlik’ makamıyla gündemde. Başlatılmak istenen ‘...
EMOJİLE

Prof. Mehmet Azimli’ye ‘mobbing’ iddiasıyla sarsılan okul, şimdi de içi boşaltılıp vekaleten yönetilen ‘genel sekreterlik’ makamıyla gündemde. Başlatılmak istenen ‘akademik tasfiye’ operasyonuna üniversitenin genel sekreteri Hacı Yılmaz direnince, başına gelmeyen kalmadı

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Hacı Yılmaz, Dicle Üniversitesi’nin kadrolu genel sekreteri. Ancak altı yıldır görevini yapmasına izin verilmiyor. Üniversiteye altı yıl önce ‘genel sekreter’ olarak atanan Yılmaz, okulda yerleşik yapının isteklerine boyun eğmeyince görevini yapamaz hale getirildi. Resmi olarak halen bu görevde bulunan Yılmaz’a ilk olarak bir ‘vekil’ tayin edildi. ‘Asil’ kadrolu bir genel sekreterin yanına ‘vekil’ atamasının yapılması hukuken mümkün değil. Ancak Dicle Üniversitesi’nde işlerin, ‘okulda kadrolaşmış’ bir grubun istediği gibi yürümesi için kanuna aykırı şekilde yapılan atama hâlâ geçerliliğini koruyor. Yılmaz’ın yanına iliştirilen vekil ‘genel sekreter’ Sabri Eyigün, genel sekreterlik makamının tüm işlerini görüyor.

BİZE YARDIMCI OLUN

Dicle Üniversitesi’ne şuan kendisine mobbing uygulayan kadrolaşmış yapı tarafından davet edilen ve onların talebi üzerine bu göreve getirilen Hacı Yılmaz, bu kadronun taleplerini yerine getirmeyince çok farklı tavırlarla karşılaştığını söylüyor. Göreve başlamadan önce üniversitedeki kadronun kendisine ‘Birikimlerinizden istifade etmek istiyoruz. Bize yardımcı olun’ dediğini aktaran Yılmaz, ‘genel sekreter’ olmasının ardından ilk olarak ‘bazı hocaların derhal gönderilmesi’ talebiyle karşılaştığını belirtti.

‘BU KADROYU BOŞALT’

Başka bir üniversitede ‘daire başkanı’ sıfatıyla çalışırken Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliği teklifini kabul eden Yılmaz, okulda başlatılacak ‘akademisyen tasfiyesi’ne razı olmadığı için ‘üniversitede yerleşik bir grup tarafından’ dışlandığını vurguladı. Tasfiyeyi gerçekleştirmesi halinde üniversitedeki ‘paralel’ kadrolaşmanın güçleneceğini gören Yılmaz, ‘Bu kadroları boşalt’ baskısına direnince sıkıntılı günlerin başladığını dile getiriyor.