TEOG’da 980 öğrenci birinci oldu

Eğitim Güncel
TBMM Genel Kurulu’nda, Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’da 980 öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tam puan...
EMOJİLE

TBMM Genel Kurulu’nda, Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’da 980 öğrencinin 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tam puan aldığını da açıkladı.

Bakan Yılmaz’ın açıklamaları şöyle;

“Tevhid-i Tedrisat anayasaya girmiştir, adeta anayasal bir hüküm haline gelmiştir. Dolayısıyla kimsenin anayasayı değiştirmeden Tevhid-i Tedrisat’ın dışına çıkabilmesi mümkün mü? Mümkün değil. Eğitim eskiye oranla çok iyiye gidiyor. Geçen hafta TEOG sınavının sonuçları açıklandı. Sınava 1 milyon 300 bine yakın öğrencimiz girdi. 980 öğrencimiz 120 tam puan aldı. Bu öğrencilerin her birisinin nerede olduğunu görürsek, Türkiye’de eğitimin nereye gittiği konusunda bir fikrimiz olur. Van Erciş, Balıkesir Edremit, Ağrı Diyadin, Şırnak İdil, Muş Varto ile Tunceli Çemişgezek ve Pülümür’den öğrencilerimiz 120 tam puan aldı. Varto’da bir mezrada kalan, hiçbir dershaneye gitmeyen Ezgi kızımız taşımalı eğitimle eğitim görüyor. Tunceli’den Mahir çobanlık yapıyor, ailesine yardım ediyor ve 120 tam puan alıyor. Bu gençlerin olduğu bir Türkiye’de eğitimin geriye gittiğini söylemek veya ‘Türkiye karanlığa gidiyor’ demek doğru değil. Biz bu güvendiğimiz gençlerimizle geleceğimizi daha sağlam bir şekilde inşa edeceğiz. Bizim onlara güvenimiz var.”

BAKAN YILMAZ’DAN LİSELİLERİN PROTESTOLARINA ELEŞTİRİ

Üniversitelerin, demokratik düşüncelerin, özgür bir ortamda tartışıldığı kurumlar olduğunu belirten Yılmaz, her ile bir üniversite, hatta bazı illere iki üniversite kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bize tepki gösteren her öğrencinin yetişmesinde de bizim payımız var. Biz fikri hür olsun, vicdanı hür olsun, demokratik çerçevede bize gösterdiği her tepki, hoşgeldi, sefa geldi; biz bundan dolayı da gurur duyarız. Bundan hiçbir rahatsızlık duymayız. Ama biz bekleriz ki evrensel değerlere açık, yerli değerleri benimsemiş evlatlarımızın kendi değerlerimize uygun şekilde demokratik tepkilerini kullanmasını bekleriz. Yani bir öğretmene sırtını döneceğine, pankart ile ‘sizinle aynı fikri paylaşmıyorum veya bu yaptığınız yanlıştır’ demek daha demokratik, geleneğimize ve değerlerimize daha uygun tepki olur.”