ÖZDER’den Bakan Dinçer’e Eğitim Raporu

Eğitim Güncel
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret eden ÖZDER Başkanı Muzaffer Baydar, devletin yükünü azaltan özel öğretim kurumlarına destek verilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tebrik ...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret eden ÖZDER Başkanı Muzaffer Baydar, devletin yükünü azaltan özel öğretim kurumlarına destek verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tebrik ziyaretine gelen Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Başkanı Muzaffer Baydar ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette Bakan Dinçer’e hat tablosu hediye eden ÖZDER Başkanı Baydar, önceden hazırladıkları eğitimin genel problemleri ile özel öğretim alanındaki problemlerin çözümüne ilişkin eğitim dosyasını da sundu.

Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Baydar, devletin eğitim yükünü azaltan özel eğitim kurumlarına destek verilmesini istediklerini söyleyerek, ‘Özellikle öğretim kurumlarından hizmet satın alınması, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin kamuda çalışan öğretmenlere sağlanan haklardan faydalanması, eğitim alanındaki ağır vergi yükünün azaltılması ve özel öğretim kurumlarına arazi tahsislerinin kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır’ şeklinde konuştu. Özel meslek liselerinin özendirilmesi ve bu bağlamda Özel İmam Hatip Liselerinin açılması gerektiğini söyleyen Baydar, ‘Mevzuattan kaynaklı olduğu sanılan ancak olmayan engeller kaldırılmalıdır. İmam Hatiplerin daha önce ellerinden alınmış okul binaları iade edilmeli ve yenileri özendirilmelidir’ diye konuştu.

EĞİTİMDE DERSHANE SİSTEMİ REHABİLİTE EDİLMELİ

Baydar, dershanelere doğrudan karşı olma yerine rehabilitesi ve değerlendirilmesine dönük çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. “Ayrıca dershaneler, özel ders ve özel okul imkanları bulamayan dar gelirli ailelerin bir derdine çözüm olmaktadır” diyen Baydar, şunları söyledi: ‘Dershanelerin sosyal ve istihdam boyutu da göz ardı edilmemelidir. Ailelerin, etüt ve dershane saatleri içerisinde sağlıklı bir adres olduğu kanaatiyle bilerek emanet ettiği bu kurumlar, bu yönüyle de büyük önem taşımaktadır.’

KESİNTİSİZ EĞİTİM BÜYÜK KAMBUR

Baydar, kesintisiz 8 yıllık eğitimin sona erdirilmesini isteyerek, ‘Müfredat uygulamasında tektipçilik ve karma eğitimin, verimlilik ve fayda sağlamadığı ortaya çıkmasına rağmen 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarcı olunmasını anlamak mümkün değildir. O halde milli eğitimin bu kamburu düzeltilmeli, baskı ve dayatmalardan vazgeçilmelidir’ diye konuştu. Öğretmenlerin milli değerlere uygun yetiştirilmesi ve mesleğin özendirilmesi gerektiğini dile getiren Baydar, ‘Özel öğretim kurumlarında istihdam sağlanabilmesi için gerekli destekler verilmelidir’ dedi.

FATİH PROJESİ

Büyük beklentilerle uygulamaya konulan Fatih Projesine ilişkin uyarılarda da bulunan Baydar, ‘Bakanlıkça ilan edilmiş Fatih Projesi ve akıllı tahta uygulaması ile ilgili uyumlu içerikler ve projeyi destekleyici yayınlar acilen üretilmelidir. Bu teknolojiyi kullanacak öğretmenler eğitilmelidir. Seçilmiş il ve okul bazında alt yapısı hazırlanmış pilot uygulamalardan geçmeden yaygınlaştırılmamalıdır. Aksi takdirde yapboz tahtasına dönüşle ilgili yeni bir örnek olacağı endişesini taşımaktayız’şeklinde konuştu.

YENİAKİT