Öğrenciye ev bulma rehberi

Eğitim Güncel
Kayıt işlemlerinden hemen sonra ailelerin ev ve ya yurt bakma telaşı başlar, Çocuğun elinden tutup çekiştiren anne, o emlakçıdan bu emlakçıya koşturur. Aranılan ev, her zaman bir hayal dünyasını yansı...
EMOJİLE

Kayıt işlemlerinden hemen sonra ailelerin ev ve ya yurt bakma telaşı başlar, Çocuğun elinden tutup çekiştiren anne, o emlakçıdan bu emlakçıya koşturur.

Aranılan ev, her zaman bir hayal dünyasını yansıtır, hiç bir zaman bulunamaz. Ara kat, ısınma sorunu olmayan, komşuları anlayışlı, okula ve şehrin en güzel, en eğlenceli noktasına yakın “merkezi bir lokasyonda” aynı zamanda çok ucuz olan ev, bir ütopyadır.

ÇİLELİ GÜNLER

Topukların kan toplayana kadar yürürsün, her emlakçıyla çay içmekten çarpıntın başlar; fakat o ütopyaya asla ulaşamazsın. Sonuçta öyle bir daire bulursun ki, bodrum kat, rutubetli, doğalgaz sobalı, küçücük, şehrin merkezine bir saat uzaklıkta yer alır. Bir üst katta yaşayan, orta yaş üstü ketum bir amca olan ev sahibin ile mutsuz sakin bir öğrencilik hayatına başlarsın.

Şimdi asıl mevzu olan tavsiyelere başlayalım. Bu tavsiyeler 7, 4, 5, hatta 8 yıllık, neredeyse 2 sene üst üste aynı evde yaşamamış öğrencilik hayatlarının tecrübelerinden bir karmadır.

BİR DEMET TECRÜBE

1- Şehir merkezi ve okul arasında bir seçim yapacaksınız. Yapmanıza gerek yok, okulu seçin. Yoksa, 4 yıllık okul 7 yılda biter.

2- Fiyat performans ilişkisi; burada bir ekstra madde koymak gerekirse arkadaşlarınız ile kirayı paylaşmanız çok önemli bir kural. Maksimum 3 kişilik bir ev nüfusuyla, stadartları daha yüksek bir evi daha uygun bir fiyat ile elde etmiş olmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

3- Ev aramak için ayaklarını kullanmak yerine parmaklarını kullan, Mesela **EmlakDevri.com** ’a gir, emlak danışmanını seç. Sonuçta, o emlakçıya o parayı vereceksin. Bir senelik yumurta ve ekmek parandan fazla da olsa kaçışın yok; en azından kendine en doğru emlakçıyı bul da, okula çok yakın diye bilmediğin şehirde ev tutup en yakın ilçenin servislerini kullanmak zorunda kalma. Bırak o sana hayaline en yakın olan evi bulsun.

4- Ev eşyalarını sokaktan toplama dürtüsü olanlardan değilseniz, önce tanıdıklarınızı arayın, olmazsa yakın zamanda okulu bitirip memleketine dönenlerden yahut, işe başlayanlardan, öğrencilik hayatından kurtulmak isteyenlerden eşyalarını isteyebilirsiniz. İlla ki tanıdık yoluyla bulursunuz. Velev ki bulamadınız, bazı online sözlük duyurularında bu tarz ilanlara erişebilirsiniz. En kötü ihtimal almak zorunda kalırsanız, spot mağazalardan düşük fiyatlara temin edebilirsiniz. Evin çoğu aksesuarı 2013 yılı öğrenci modasını, 1980’lerin orta halli bir aile evi şeklinde yansıtacaktır. Yaratıcılığınızı kullanın da, en azından sprey boyayla falan eşyalara bir karizma katın.

5- Son olarak, hep makarna yemeyin yavrum. İş hayatına başlar başlamaz, makarna kilosu vermeye çalışan insanlar kervanına katılırsınız. Spor salonlarında sağa sola bakın o insanlardan biri de benim.

hurriyetkampus.com