Milli Eğitim Bakanı: Eğitim iyi noktada

Eğitim Güncel
Mİllİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu’nun ‘Mesleki Eğitimdeki Yenilikler’ konulu toplantısına katıldı.   Türkiye’de eğitimin genel durumu hakkında, çözüm or...
EMOJİLE

Mİllİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu’nun ‘Mesleki Eğitimdeki Yenilikler’ konulu toplantısına katıldı.

 

Türkiye’de eğitimin genel durumu hakkında, çözüm ortağı olarak gördükleri İSO’nun temsilcilerine bilgi sunacaklarını belirten Bakan Yılmaz, “Şundan çok eminiz; Türkiye’nin eğitimi geçmişten çok daha iyi, 10 yıl, 20 yıl öncekinden çok daha iyi” dedi ve  özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin eğitimi çok iyi bir noktaya gidiyor. Gerçekten çok büyük şeyler yaptık. Bu yapmış olduğumuz değişim ve reformların bir başka iktidar döneminde tek bir tanesi yapılmış olsaydı o iktidarı hayırla anmak için yeterliydi. Ama daha çok yapacağımız reformlar var. Eksikliklerimizin de farkındayız.”

İsmet Yılmaz: 77 Bin dersliğe ihtiyacımız var

Bakan İsmet Yılmaz, İSO toplantısının ardından Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı. Türkiye genelinde 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“Herkes sanır ki bu hükümet en büyük yatırımı ulaştırmaya, sağlığa yaptı. Ancak onlardan çok daha fazlası eğitime yapıldı. Bunun ölçüsünü görmek için açın hükümetlerin bütçesine bakın. 2002 yılında Milli Eğitim’e ayrılan miktar 11 milyar, bütçenin yüzde 10’u. Bugün ise 122 milyar, bütçenin de yüzde 20’si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa demek ki her kademede önem veriyor.

600 bin öğretmen atadık. Bakın bu kardeşiniz 75 kişilik sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımızı 75 kişilik bir sınıfta bir öğretmenle başbaşa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Bunda epey mesafe aldık. Önümüzdeki dönemde çözeceğiz. İkili eğitimi kaldıracağız. Türkiye’de 77 bin dersliğe ihtiyacımız var. Ümraniye’de ise 42 dersliğe ihtiyacımız var. 2019’a geldiğimizde Ümraniye’deki bütün dersliklerdeki öğrenci sayısı 30’u geçmeyecek.

İsterse normal okula giden bir evladımız da Kuran-ı Kerim dersini seçmeli olarak alabilecek isterse Peygamberimizin hayatını da seçmeli ders olarak alabilecek. Biz istiyoruz ki yetiştirdiğimiz gençlerimiz kendi değerlerine yabancı olmasın. Kendi değerlerini donanmış olmakla gurur duysun ve evrensel değerleri de nerede olursa olsun alabilsin. Kendine özgüveni olsun, öğrenmeyi öğrenebilsin ve mazluma da yardım edebilsin.”- Hürriyet