LYS Labirentini Çözebildiniz mi?

Eğitim Güncel
Hazırlayan: Pınar Yıldız Üniversiteye giriş için yapılan sınavların tarihine baktığımızda defalarca değişen yöntemlerle karşılaşıyoruz. Kimi yıllar arasında, çift oturum halinde gerçekleşen sınavlar d...
EMOJİLE

Hazırlayan: Pınar Yıldız

Üniversiteye giriş için yapılan sınavların tarihine baktığımızda defalarca değişen yöntemlerle karşılaşıyoruz. Kimi yıllar arasında, çift oturum halinde gerçekleşen sınavlar daha sonra yerini tek oturumlu sınavlara bırakıyor. Tabii bu yerinde sabit durmuyor, oturumlar değişen yöneticilere göre bir veya iki oturum arasında gelip gidiyor. Arada kafaları karışan, değişen şartlara ayak uydurmaya çalışan her zaman öğrenciler oluyor.

Son olarak, 2010 yılında yapılacak olan sınavın oturum sayısı tekrar ikiye çıkarıldı. Sınavlar YGS ve LYS’den oluşuyor. YGS’yi geçen öğrenciler LYS‘ye girme hakkı kazanacaklar…

2010 yılında sınava girecek olan adaylar, sınavın ilk aşamasını atlattılar. İlk aşama yani YGS (Yükseköğretim Geçiş Sınavı) nisan ayı içerisinde yapıldı. Bu sınavı başarıyla atlatanlar ikinci aşama olan LYS’ye girme hakkı kazandılar…

sınavLYS’ye baktığımızda tek sınavda girilip biten bir sınav olarak karşımıza çıkmıyor. Kendi içinde 5 ayrı şekilde yapılan bir sınav… Neredeyse sınava katılacak olan öğrencilerin bile işinden kolayca çıkamayacağı bir labirent şeklinde…

Peki, LYS, hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Bu sınava ilk kez girecek olanlar hafta sonu ne ile karşılaşacaklarını ne kadar biliyorlar? Alanlarına göre en fazla soruyu hangi derslerde yapmalılar? Hangi derslere hangi gün ve saat kaçta girecekler? Alanlara göre hangi meslekleri seçebilecekler? Bu sorular hakkında kafanızda bir netlik oluşmamışsa ve bu kısa zaman diliminde cevap alabileceğiniz bir kişi ya da yazı bulamadıysanız, hazırladığımız bu içerik tam size göre… İşte kafanızdaki tüm soruları yanıtlayacak LYS dosyamız…