Eğitimde Devlet Özel Ortaklığı Dönemi Başlıyor

Eğitim Güncel
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin İzmir Sheraton Otel’de düzenlediği ‘Dijital Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız’ başlıklı sempozyuma katılan Dinçer, Türkiye&...
EMOJİLE

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin İzmir Sheraton Otel’de düzenlediği ‘Dijital Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız’ başlıklı sempozyuma katılan Dinçer, Türkiye’deki eğitimin altyapısının gelişmesi için iki farklı yöntem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Eğitimde özel sektörün payını artırma çalışmalarının ipuçlarını veren Bakan Dinçer, bunlardan birinin ‘okul kiralama yöntemi’ olduğunu kaydetti. Özellikle büyük şehirlerde kamulaştırma bedelini ödeyemedikleri için veya birtakım miras problemleri yüzünden boş olan alanlara eğitim yatırımı yapamadıklarından yakınan Dinçer, "Bu tip yerlerde arsa sahiplerinin veya o arsaya bedelini ödeyerek okul yapmayı düşünecek sermaye sahiplerinin o binaların yerlerine okullar yapmalarına izin veren ve bize kiralamalarına imkân veren bir çalışma yürütüyoruz." dedi. Diğer yöntemin ise kamu-özel ortaklığı olacağını belirten Dinçer, şu bilgileri verdi: "Belirli il veya ilçelerde oranın eğitim sorununu çözebilmek için oralardaki arsaların yine ilgili yatırım sahibine devrederek okullar yapılacak."

‘Andımız’la ilgili bir çalışma yok

Konuyla ilgili sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapıldığını kaydeden Milli Eğitim Bakanı, "Kamu-özel ortaklığı uygulamalarını eğitim sistemindeki yeni yöntemler olarak yakında sizlere duyuracağız." dedi. Dinçer, bir gazetecinin "Okullarda Andımız’ın kaldırılması ile ilgili bir çalışma var mı?” sorusu üzerine Dinçer, "Başka bir soru var mı? Herhangi bir çalışma varsa olduğu zaman da yine paylaşacağım." karşılığını verdi.
 

Zaman