Çocukların Eğitimi Garantide!

Eğitim Güncel
Çocuklarına eğitim sigortası yaptıran anne-babaların başlarına bir şey gelmesi durumunda eğitim sigortasıyla çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına alabildiğini söyleyen Garanti Emeklilik Gen...
EMOJİLE

Çocuklarına eğitim sigortası yaptıran anne-babaların başlarına bir şey gelmesi durumunda eğitim sigortasıyla çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına alabildiğini söyleyen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, “Eğitim sigortasına talep istenen düzeyde olmamasına rağmen, bu sigortanın içerdiği teminatları içeren işsizlik veya kritik hastalıklar gibi diğer ürünlere ilgi ise oldukça yoğun” dedi.

Okulların açılmasına az bir zaman kala, sigortacılar da eğitim sigortası altında alternatif ürünler sunmaya başladı. Ancak eğitim masrafları ailelerin bütçesinde önemli bir kalem oluşturmasına ve her yıl da gittikçe artış göstermesine karşın maalesef, Türkiye’de eğitim sigortası gereken ilgiyi görmüyor. Sigortacılar ise işsizlik teminatını da sigorta kapsamına ekleyerek, eğitim sigortasına olan talebi artırmaya çalışıyor.

Kesintisiz ve iyi eğitim

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, halen Türkiye’deki eğitim kurumlarının büyük bir kısmını devlet kuruluşlarının oluşturduğunu belirterek, özel okullarda okuyan öğrenci sayısının ise son 6 yılda yüzde 57.5 artış gösterdiğini söyledi. Erhan Adalı, eğitim sigortasının, çocukların kesintisiz ve iyi eğitim almasını isteyen ebeveynler için önemli bir güvence kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Çocuklarına eğitim sigortası yaptıran anne-babalar, başlarına birşey gelmesi durumunda bu sigortayla çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına alabiliyorlar. Böylece çocukları, eğitimlerine aralıksız devam edebiliyor. Bu denli önemli bir sigorta türünün ülkemizde henüz hakettiği ilgiyi görmemesi üzücü. Eğitim sigortasına talep istenen düzeyde olmamasına rağmen, bu sigortanın içerdiği teminatları içeren işsizlik veya kritik hastalıklar gibi diğer ürünlere ilgi ise oldukça yoğun.”

Masrafını karşılıyor

Erhan Adalı, eğitim sigortasının hayatın tüm risklerine karşı, çocukların eğitime en iyi koşullarda ve aralıksız devam etmesi açısından son derece önemli bir güvence görevini gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: “Çocuğun eğitim masraflarını karşılamakta olan ebeveynin kaza veya hastalık sonucu maluliyet veya vefatı durumunda çocuğun eğitim masrafları teminatlar dahilinde karşılanacağı için, eğitim sağlıklı olarak, aynı koşullarda devam edebiliyor.”

Risk teminatı

Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt da, eğitim sigortasının temelde risk teminatı veren ürünler için kullanıldığını belirterek, “Buradaki risk, çocuğun eğitiminin finansmanını sağlayan ebeveynin ölümü, malul kalması ya da işini kaybetmesi gibi riskler. Bu risklerin gerçekleşmesi halinde kalan eğitim dönemine dair önceden belirlenmiş teminat tutarlarının ödenmesi esas” diye konuştu.

Eğitim sigortası neleri kapsıyor

Eğitim sigortası, her türlü yaşam kaybını ana teminat olarak içeriyor. Sigortalının vefatı söz konusu olduğunda, poliçede belirlenen yıllık teminat tutarı üzerinden, azalan teminat esasına göre öğrencinin kalan yıl sayısı ile orantılı olarak geri ödeme gerçekleştiriliyor.

Birikimli eğitim sigortasında ise, vefat teminatına ek olarak sağlanan birikim teminatıyla, poliçe süresi sonunda sigortalılar toplu para ya da dönemsel gelir imkanı elde edebiliyor.
 

Eğitim sigortaları aynı zamanda kaza sonucu maluliyet teminatı ile ebeveynin başına bir şey gelmesi halinde çocuğun eğitimine devam etmesi için gereken maddi desteği sağlıyor.

Eğitim sigortasında prim tutarı, sigortalının ihtiyaçlarına, gelecekteki beklentilerine ve ödeme gücüne göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle her bireyin finansal gücü dahilinde farklı teminatlar içeren eğitim sigortası yaptırma olanağı bulunuyor. Kimi ürünlerde yıllık prim 63 dolar gibi bir rakam tutuyor.

18-60 yaş aralığındaki ebeveynler ya da bir çocuğun eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir birey, eğitim sigortası yaptırabiliyor.

Kaderciyiz, sigorta yaptırmıyoruz

MAPFRE Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt da, Türkiye’de risk teminatı sağlayan hayat sigortalarına ilginin yetersiz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kadercilik anlayışımız ölüm teminatı içeren poliçelere olan talebi kısıtlıyor. Son dönemde bu ürünlerin içinde işsizlik teminatları da verilmeye başlandı ve belli bir talep canlanması sağlandı.