Bilişim Garajı BETT’de! Türkiye’deki Başarı Öyküsü Dünyaya Taşınıyor.

Eğitim Güncel
Bilişim Garajı, Türkiye’de devlet ve özel okullarda kodlama robotik teknoloji 3D eğitimleri sunarak binlerce çocuğa bilişimle üreterek endüstri 4.0 çağına hazırlanmaları konusunda yol gösteriyor kodla...
EMOJİLE

Bilişim Garajı, Türkiye’de devlet ve özel okullarda kodlama robotik teknoloji 3D eğitimleri sunarak binlerce çocuğa bilişimle üreterek endüstri 4.0 çağına hazırlanmaları konusunda yol gösteriyor kodlama robotik teknoloji ve 3D’nin çocuklara kazandırılması gereken önemli temel becerilerden biri olması konusunda Türkiye genelinde çalışmalar yürütüyor.,

 

Bilişim garajına kurucusu eğitim bilimci Prof. Dr. Selçuk Özdemir, yeni nesiller için kodlamanın, okuma-yazma gibi temel beceri haline geldiğini belirterek, endüstri 4.0’a atıfta bulunuyor: ”Emek ve kas gücüyle yapılan işler tarih oluyor. Yeni çağı, teknolojiyle birlikte devrim yaratıyor. Yoğun emek kavramı ile çalışan Türkiye gibi ülkeleri büyük tehlike bekliyor. Çocuklarımız daha iyi bir geleceği hak ediyor. Yabancı dilde ne kadar önem veriyorsak, kodlama ve bilişim ne üretmeye o kadar önem vermemiz gerekiyor. Kodlama artık temel becerilerimizden biri olmalı” diyor.

 

Aynı meslekten emekli olma dönemi bitti

Bilişim Garajı’yla Türkiye’de çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Selçuk Özdemir, ”Hangi okulda okurlarsa okusunlar, çocuklarımız çok değerli, çok akıllılar. Ama onları çok zorlu koşullar bekliyor. Artık 22 yaşında üniversiteyi bitirip, 60 yaşına kadar aynı iş yapıp emekli olma dönemi bitti. Veya herhangi bir alanda kazanılan mesleki bir beceri ile ömür boyu yaşamınızı sürdürmek mümkün olmayacak. Bu Çağa yıkıcı inovasyonlar dönemi deniyor, bir sabah uyandığımızda birileri sizin yıllardır kendinizi yetiştirdiğiniz tüm becerileri yerine getiren bir yazılım, cihaz, robot geliştirip sizi işlevsiz duruma düşürebilir. Çocuklarımızın işlevsiz olmasını istemiyorsak, bilişimle üretebilecek, teknolojik yetkiler kazandıracak bir eğitim vermeliyiz. Biz bu anlamda Türkiye’den başarı hikayeleri çıkacağına inanıyoruz” dedi.

 

BETT’e katılan iki Türk firmasından biriyiz

Her yıl Londra’da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim ve teknoloji Fuari BETT’e İlk kez katılacak olan bilişim Garajı, eğitim ve teknoloji sektörünün devi şirketleri ile bir araya gelecek. Bilişim derece Genel müdürü Zerrin Topal; teknolojiyi eğitimle buluşturan bir arge şirketi olarak Türkiye’de elde ettikleri başarıyı dünyaya taşımak istediklerini vurgulayarak şunları söyledi: bugüne kadar 100.000’i aşkın çocuğumuza ulaştık, 3000 öğretmenimizi eğittik. Bilişimle üretmeyi teşvik eden modelimizi, Türkiye’nin katma değeri olarak yurtdışına ihraç etmeyi planlıyoruz. BETT bu nedenle bizim için önemli. Bu yıl ABD ve Uzakdoğu’dan yatırım teklifleri de aldık. BETT’e katılan iki Türk firmasından biri olarak bu topraklardan çıkan başarı hikayesine tüm dünyanın ortak olmasını istiyoruz dedi.

 

Bilişim Garaj hakkında: 

Gazi Üniversitesi Teknopark’da kurulan İnova Akademi’nin online hizmetidir. 2012 yılında bir grup akademisyen tarafından hizmete açılan Bilişim Garajı, 2018 yılı itibariyle 100.000’e ulaşan öğrenci sayısıyla 16 yaş altı nesillere yönelik girişimler üretim eğitimleri veren ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı Online eğitim platformlarından birisidir. Hizmete girdiği günden bu yana her sene öğrenci sayısını 4-5 kat artırarak büyüyen bilişim garajı, tüm dünyada hızla değişen okul, öğrenme, eğitim, bilgi, beceri, ölçme-değerlendirme kavramlarının yeniden tanımlanmasına yönelik arge çalışmalarına yüksek bütçe, enerji ve zaman ayırmaktadır. Eğitim bilimleri, eğitim teknolojileri, mekatronik mühendisliği, matematik, fen bilimleri alanında uzman ekibiyle, 16 yaş altı nesillerin kuramsal değil, disiplinler arası uygulamalı bilgi ve beceri kazanması bilişim garajına en öncelikli ve en önemli hedefidir.