6 Enstrüman Çalan Müstahdem

Eğitim Güncel
İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde temizlikçi olarak çalışan ve piyano, keman, bağlama, kaval, ney, viyola çalabilen, yağlı boya resimler yapan 45 yaşındaki Ayvaz Karaca, çalıştığı ...
EMOJİLE

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde temizlikçi olarak çalışan ve piyano, keman, bağlama, kaval, ney, viyola çalabilen, yağlı boya resimler yapan 45 yaşındaki Ayvaz Karaca, çalıştığı fakültede öğrenci olmayı hedefliyor.

Karaca, okuldaki öğretim üyelerinin de desteği ile eğitim almayı planladığını belirterek, ilkokulda aldığı eğitimin ardından köyde çalışmaya başladığını, daha sonra 40 yaşında temizlikçi olarak İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalışmaya başladığını söyledi.

Koridorlarını temizlediği fakültede sanata karşı ilgisini fark ettiğini ve hayatının değiştiğini ifade eden Karaca, fakültede günlük yaptığı temizliğin ardından hoca ve öğrencilerin de desteğiyle bir çok enstrüman çalarak yağlı boya resim yaptığını anlattı. Ayvaz Karaca, ”2011 yılı içinde resim sergisi açmayı planlıyorum” dedi.

”ÇOCUKLARIMI VE EŞİMİ OKUTTUM ŞİMDİ SIRA BENDE”

Karaca, biri hukuk fakültesinde öğrenci olmak üzere üç çocuğunu okuttuğunu, kendisi gibi okuma şansı bulamayan eşini de teşvik ederek açık öğretimde eğitim almasına vesile olduğunu kaydetti.

Eşinin şu an Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi olduğunu dile getiren Karaca, şöyle konuştu:

”Okuma şansı bulamadım. Kuluncak ilçesinde köyde büyüdüm. İlkokuldan sonra da çalışmaya başladım. Aradan yıllar geçti evlendim, çocuklarım oldu. Onların eğitim durumlarını çok önemsediğim için Malatya’ya yerleşmeye karar verdim. 40 yaşında yaptığım bir iş başvurusu kabul edildi. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde temizlikçi olarak çalışmaya başladım. Hayatım bu binadan içeri girdiğimde değişmiş oldu.

Her yerinden müzik sesleri duyulan, öğrencilerin resimler yaptığı alanda kendimi çok mutlu hissetmeye başladım. O güne kadar hiç görmediğim müzik aletlerine ilgi duymaya başladım. Öğretim üyeleri de hevesimi görünce bana destek oldular. Şimdilerde sergi açmaya hazırlanıyorum. Bir süre önce öğretim üyelerinin teşvikiyle, var olan yeteneğimin yanında bir de eğitim almaya karar verdim. Yarım bıraktığım eğitimime devam etmeye başladım. Lise diplomamı aldıktan sonra özel yetenek sınavına hazırlanacağım. Çocuklarımı, eşimi okuttum. Şimdi sıra bende. Alamadığım eğitimi alacağım.”

AA