2019 Lisans & Önlisans Bölümleri Taban Puanları

Eğitim Güncel
Sürekli değişen sınav sisteminin sonuncusu 2018 yılında üniversite sınavlarına giren öğrencileri vurdu. Üniversiteye giriş sisteminde sınav adı, soru sayısı, bölümlerin aldığı puan türü ve soru format...
EMOJİLE

Sürekli değişen sınav sisteminin sonuncusu 2018 yılında üniversite sınavlarına giren öğrencileri vurdu. Üniversiteye giriş sisteminde sınav adı, soru sayısı, bölümlerin aldığı puan türü ve soru formatı tamamen değişti. Bu değişiklik sonrasında üniversite bölümlerinin taban puanları, başarı sıralamalarında da ciddi değişiklikler oldu. Örneğin daha önce birinci bölüm olarak tabir edilen YGS ile 4 yıllık bölümlere tercih yapabiliyorken değişiklik sonrası birinci bölüm olarak anılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yalnızca 2 yıllık önlisans programları tercih ediliyor.

2019 Önlisans Bölümleri Taban Puanları

Önlisans bölümleri 2 yıllıktır. Mezun olduktan sonra KPSS ile memur olunabilir ancak bunun için 85+ puan almak gerek. Bunun yanında DGS’ye girerek öğrenciler 4 yıllık lisans programına geçiş de yapabilmektedir.

Önlisans programları arasında Adalet ile birlikte sağlık ve alt bölümleri çok fazla rağbet görmekte. Bu yüzden bu bölümlerin taban puanları yüksektir. 2019 önlisans taban puanları bağlantısına tıklayarak 2 yıllık bölümlerin bir önceki yıla ait taban puan, tavan puan, kontenjan, başarı sıralaması gibi bilgilerine ulaşabilir ve bu bilgilere göre tercih listenizi oluşturabilirsiniz.

2019 Lisans Taban Puanları

Lisans bölümüne yerleşmek isteyen adaylar ise önce TYT’ye ardından da AYT’ye girerek bu testlerden yaptıkları netler neticesinde oluşturulan YKS puanlarına göre 4 yıllık bölüm tercihi yapabilmektedir.

Yeni değişiklikle birlikte lisans programları SAYEASÖZ ve DİL puan türlerine göre alım yapmaktadır. 2019 lisans taban puanları bağlantısından 4 yıllık lisans programlarının taban puanlarını görebilirsiniz.

Değerli öğrenciler uzun ve yorucu bir maratonun eşiğindesiniz. Bu süreçte sınava kadar sürekli çalışanların bitiş çizgisine ulaşacağını, bir dönem çok çalışıp sonra çalışmayı bırakanların yarıştan kopacağını bilmeniz gerek. Bilmediğiniz, öğrenmekte zorlandığınız konulara yoğunlaşın ve düzenli olarak deneme çözün. Bol soru çözmek sınav anında karşılaşacağınız farklı tip sorulara aşina olmanıza ve daha hızlı çözmenizi sağlayacaktır.

“İyi bir üniversite iyi bir gelecek” demektir. İyi puan alıp geleceği olmayan bir mesleği seçebilme ihtimalinin olduğunu da unutmayın. Bu yüzden iyi bir tercih listesi yapmak da en az iyi puan almak kadar önemlidir.

Örneğin eşit ağırlık (EA) adaylarının en fazla tercih ettiği bölümler arasında Hukuk Fakültesi gelmektedir.

Bu zorlu süreçte hepinize başarılar diliyoruz.