2015 VGM burs başvuruları ne zaman başalayacak?

Eğitim Güncel
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2015 – 2016 eğitim ö...
EMOJİLE

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2015 – 2016 eğitim öğrenim yılı için aşağıdaki tarihler arasında VGM’nin www.vgm.gov.tr isimli internet sitesinden yapılacak.

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BURS BAŞVURU TARİHLERİ

 

Başvuru Başlangıç Tarihi

Başvuru Bitiş Tarihi

Ortaöğrenim Bursu

14 Eylül 2015

14 Ekim 2015

Yükseköğrenim Bursu

15 Eylül 2015

30 Ekim 2015

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere veriliyor. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendiriliyor.

VGM Burs Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

Yükseköğrenim Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olmaktadır. Kendisine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs çıkan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan faydalanamamaktadır.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitesinden takip edilebilir.