Okul öncesi eğitim için 10 yeni model

Çocuk Eğitimi
Milli Eğitim Bakanlığı, toplum temelli, ücretsiz, erken çocukluk hizmetleri için 10 model geliştirdi. Erken eğitim merkezlerinde, bölgede yaşayan emekli okul öncesi öğretmenleri, atanamayan okul önces...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığı, toplum temelli, ücretsiz, erken çocukluk hizmetleri için 10 model geliştirdi. Erken eğitim merkezlerinde, bölgede yaşayan emekli okul öncesi öğretmenleri, atanamayan okul öncesi öğretmenleri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerle sözleşmeli çalışılması hedefleniyor. İşte 10 modelle erken eğitim. 

Mobil Oyun Otobüsü: 3-5 yaş arası çocukların aileleri tarafından getirilmesi ve belirli bir program dahilinde erken çocukluk hizmeti almalarını hedefliyor. 

Oyun Odaları: Çocuklar oyun odasında yaşıtlarıyla ve ebeveynleriyle oyun oynama fırsatı bulurken ebeveynler de bu saatlerin bir bölümünde çocuklarıyla beraber oynamaya yönlendirilecekler. 

Topluma Hizmet Gönüllüleri Merkezleri: Engelli çocuklar, mahkûm annelerin çocukları, yoksul çocuklar, sokakta çalıştırılan çocukların eğitim alması amaçlanıyor. 

Erken Eğitim Merkezleri: Öncelikli olarak, dört ve daha fazla çocuğu olan aileler ve diğer çocukları ilköğretim ya da orta öğretim kademesinde eğitim alan ebeveynler kabul edilecek. Anneler ve çocuklar için hazırlanacak eğitim programları uygulanacak. 

Çocuk Evleri: Yaşadığı bölgede anaokulu bulunmayan ya da anaokulu olduğu halde özel gereksinimleri nedeniyle mevcut anaokullarından yararlanma olanağı olmayan engelli, yoksul, göçmen ve evlerinde farklı dillerde konuşan çocuklar ile ebeveynleri yararlanacak. 

 Anne ve Çocuk Sağlığı ve Spor Merkezleri: Dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve bu ailelerin 6 ay-3 yaşındaki çocukları için anneler bebek jimnastiği ve hareket eğitimi konusunda bilgilecek. 

 Aile Kütüphanesi: Normal gelişim gösteren çocuklar ve engelliler için özel bir kitap koleksiyonu olan kütüphaneler oluşturulacak. 

 Çocuk ve Aile Bilim Sanat Kültür Merkezi: Anne-baba ve çocukların birlikte ya da bireysel olarak bilim, sanat ve kültür etkinliklerine katılmaları sağlanacak. Zihinsel, dil, sosyal, duygusal, fiziksel gelişim alanlarıyla ilgili yaratıcı çocuk etkinlikleri ile çocukların gelişimsel ilerlemelerine destek sağlanması planlanıyor. 

 Oyuncak Fabrikası: Aile üyeleri ve çocuklar, çocuk gelişimini destekleyecek eğitsel materyallerin tasarlanması ve üretilmesinde aktif olarak çalışacak. 

 Oyuncak Kütüphanesi: Oyuncak kütüphanesi, anaokulundaki çocukların ödünç oyuncak alıp eve götürmelerine olanak tanıyacak.

Sabah