2014 yaz okulları rehberi

Çocuk Eğitimi
Okuduğunuz haber eski bir içeriğe sahiptir. Daha güncel bilgi için “2015 Yaz Okulları Rehberi” başlıklı haberimizi okumak için tıklayınız! Okulların kapanmasına birkaç gün kala ç...
EMOJİLE

Okuduğunuz haber eski bir içeriğe sahiptir. Daha güncel bilgi için “2015 Yaz Okulları Rehberi” başlıklı haberimizi okumak için tıklayınız!

Okulların kapanmasına birkaç gün kala çocukları ve anne babaları yaz okulu bulma telaşı sardı. Çünkü yaz okulları için kayıtlar çoktan başladı bile… Yaz tatilini verimli değerlendirmek isteyenler için yaz okulları önemli fırsatlar sunuyor. Genel kültür, eğitim, kültür sanat, müzik ve sporun iç içe geçtiği yaz spor okullarında çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfine varıyor. Anne ve babalara yaz okulu seçimi yaparken yardımcı olabilmek adına 2014 Yaz Okulları Rehberi’ni hazırladık. İşte hem ücretsiz hem de ücretli yaz okulları listesi şöyle; 

ÜCRETSİZ YAZ OKULLARI LİSTESİ

1. Bayrampaşa Bilgi Merkezi Yaz Okulu

Bayrampaşa Bilgi Merkezi yaz okulu kayıtları başladı. 9-15 yaş arası tüm çocukların faydalanabileceği yaz okulunda Kur’an’ı Kerim, genel kültür ve okuma, hitabet-diksiyon, pratik hayat dersleri, İngilizce, bilgisayar, müzik, spor kulüpleri ve yüzme dersleri verilecek. 9 Haziran’da başlayan kayıtlar 20 Haziran’da sona erecek. 

Bayrampaşa Belediyesi Bilgi Merkezi tarafından organize edilen yaz okulunda dersler Bilgi Merkezi’nin sınıflarında meslek dersi öğretmenleri tarafından verilecek. Sporsal faaliyetler ise Kartaltepe Belediyesi Stadı, Osmangazi İlkokulu Spor Salonu ve Arda Turan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Bayrampaşa Bilgi Merkezi’nde çocuklar Ramazan ayı boyunca Ramazan’a özel faaliyetler yapacaklar. Çocuklar Ramazan boyunca Kur’an-ı Kerim okuyacak, Hacivat-Karagöz gösterisi  izleyecek ve birlikte teravih namazı kılacaklar. 

Ayrıca yaz okuluna katılan her öğrenciye şapka ve t-shirt hediye edilecek. Yaz okulu için Bilgi Merkezi’ne başvuruları şahsen yapılması gerekiyor. Şunu da belirtmeden geçmeyelim  bu yıl yeni açılan Kartalpe Bilgi Evi’nde başvurular alınıyor. 

Altıntepsi Bilgi Evi

Adres: Altıntepsi Mahallesi Yeni Sokak No:13 Bayrampaşa / İstanbul

Tel: 0(212) 501 74 40

Nazmiye Kaya Bilgi Evi

Adres: Kocatepe Mahallesi 19. Sokak No:100 Bayrampaşa / İstanbul

Tel: 0(212) 640 10 06

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

2. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yaz Kur’an Kursları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslar 23 Haziran’da başlıyor. Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık ‘Dinimi Öğreniyorum’ setini ücretsiz dağıtacak.

Böylelikle gençler, Kur’an-ı Kerim’i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, insani ve ahlaki değerleri ayrıca Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını da öğrenecek. Başkanlığın bu yılki teması ise “Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım” şeklinde olacak. Yaz Kur’an kurslarında kayıtlar 16 Haziran 2014 tarihinde başlayacak. 

Yaz Kur’an kurslarına kayıtlar 16 Haziran 2014 tarihinde başlayacaktır.Yaz Kur’an kursları, 23 Haziran–22 Ağustos 2014 tarihleri arasında aşağıda belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir. Yaz tatili boyunca devam edecek kurslar 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. Dönemlerin başlangıç ve bitiş tarihleri şu şekilde:

I. Dönem: 23 Haziran–11 Temmuz 2014

II. Dönem: 14 Temmuz–01 Ağustos 2014

III. Dönem: 04 Ağustos–22 Ağustos 2014

Yaz Kur’an kurslarında talep olması durumunda, Kur’an kursu öğreticisi/din görevlisi, öğrenci sayısında 15 şartı aramaksızın kurs açacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

3. Zeytinburnu Belediyesi Yaz Sanat Kursları

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2009 yılından beri her yaz düzenlediği Yazın Sanat kursları 6. yılında da yaz tatiline çıkan öğrencilere öğretici ve eğlendirici bir tatil seçeneği sunuyor.

İlk ve orta öğretim çağındaki bütün çocukların ücretsiz olarak faydalanacağı kurslar bu yıl piyano, resim, zeka oyunları ve aritmetik, bağlama, halk oyunu, diksiyon, gitar, ebru, keman, fotoğraf, tiyatro, yaratıcı drama branşlarından oluşuyor.

Kurslara kayıt olmak için öğrencilerin velileriyle birlikte 15 Haziran’a kadar 09.00-17.00 saatleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ne giderek ön kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Kurslar hakkında detaylı bilgi için 0212 415 58 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

4. Kağıthane Belediyesi Yaz Spor Okulları

Kağıthane Belediyesi’nin yaz spor okulu kayıtları başladı bile. Futbol için 2001-2008; voleybol için 1998-2008; basketbol için 1998-2008 ve jimnastik için 2007-2009 doğumluların başvurabileceği spor okullarına başvurmak için bir vesikalık fotoğraf ve bir de sağlık raporu gerekiyor. Yaz spor okullarına son başvuru tarihi 11 Haziran 2014.

Sorularınız için, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü 0 212 321 40 40 No’lu numaradan arayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

5. Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu

Beşiktaş Belediyesi yaz okulu için ön kayıtlar başladı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, drama, bale, İngilizce, gitar, satranç ve resim branşlarında faaliyet gösterecek yaz okulu için ön kayıtlar 16 Haziran tarihine kadar devam edecek. Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda alınan ön kayıtlar için yaz okulu branşlarından en fazla 2 branşa kadar ön kayıt yaptırılabiliyor. 16 yaş grubundaki tüm çocukların yararlanabileceği yaz okulundan Beşiktaş ilçesi sınırlarından oturan çocuklara öncelik verilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

6. Bahçelievler Belediyesi Yaz Okulu

Bahçelievler Belediyesi’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği yaz okulu faaliyetleri 7-14 yaş arası tüm öğrencilere açık. Basketbol, voleybol, İngilizce, satranç, yüzme ve tiyatro branşlarının yer aldığı yaz okulları için 13 Haziran’a kadar kayıt yaptırılabilir. Ayrıca 16 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında faaliyet gösterecek yaz okulu Bülent Ecevit Ortaokulu – Siyavuşpaşa Spor Kompleksi – Kumport Ortaokulu – Erguvan İlkokulu  –  Behiye Dr. Nevhiz Işıl İlkokulu Kapalı Spor Salonlarında gerçekleşecek. Kayıt için, 1 adet fotoğraf, İkametgah veya fatura ibrazı, nüfus cüzdan fotokopisi ve sağlık raporu gerekiyor. Yaz okulu kayıtları Nurettin Topçu Kültür Merkezi ve Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde yaptırılabilir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

7. Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulu

Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen “Yaz Spor Okulları” kayıt dönemi 2 Haziran 2013 Pazartesi günü başladı. Kayıtlar 17 Haziran’da sona erecek.

Voleybol – Basketbol – Futbol – Tenis – Karate – Judo – Taekwondo – Masa Tenisi – Atletizm ve Yüzme, Gitar, Bağlama, Keman, Resim, Seramik, Ritm, Drama dallarında gerçekleştirilecek olan 2014 Yaz Spor Okulları kayıtları Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılıyor. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

8. Fatih Belediyesi Yaz Okulu

Fatih Belediyesi yaz spor okulu kayıtları başladı. Futbol, voleybol, basketbol ve yüzme gibi ana branşların yanı sıra step aerobik gibi yan branşlara kayıt yaptırabileceğiniz yaz spor okullarında birçok sosyal aktivite imkanı sunuluyor. Fatih Belediyesi’nin yaz spor okulu 16 Haziran-16 Temmuz tarihleri arasında faaliyet gösterecek. 6-14 yaş tüm çocukların faydalanabileceği spor okulları için kayıtlar 11 Haziran’da sona erecek. 

Fatih Belediyesi’nin yaz spor okulları ile ilgili bilgi almak için 212 523 04 34 No’lu telefonu arayabilirsiniz. 

Öğrenci bilgi formunu bilgisayarınıza indirmek ve kayıt için gerekli evraklar listesine ulaşmak için tıklayınız! 

9. Anadolu Gençlik Derneği Yaz Etkinlikleri

Anadolu Gençlik Derneği’nin yaz etkinlikleri kayıtları başladı. Anadolu Gençlik Derneği 16 Haziran–25 Temmuz arasında 6 hafta sürecek olan etkinlikler ile bu yıl yüz binden fazla gence ulaşmayı hedefliyor. Anadolu Gençlik Derneği’nin Yaz-Et programıyla katılımcı gençler hem başta Kur’an-Kerim olmak üzere İslam inancına temel teşkil eden değerlerle buluşurken hem de sosyal etkinliklerle yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmiş olacaklar.  Yaz Et programında gençler,  yüzme aktivitelerinden biniciliğe, tarihi mekânları ziyaretten kır yürüyüşlerine, çuval yarışından birdirbir oyunlarına tüm sosyal ekinlikler ve sportif faaliyetlerin yanı sıra iletişim kurma ve kendini ifade etme, doğanın ve yaşamın güzelliklerinin farkına varma konularında kendilerini geliştirebilme imkanına sahip olacaklar. 

Detaylı bilgi için 312 480 15 68 No’lu telefonu arayıp bilgi alabilirsiniz.

10. Safa Vakfı Yaz Etkinlikleri

Bu yıl 17. dönem yaz etkinliklerini düzenleyen Safa Vakfı, yaz tatilini iyi değerlendirmek için önemli fırsatlar sunuyor. 

1. Kur 16 Haziran-11 Temmuz, 2. Kur da 4-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz etkinlikleri kapsamında çocuklar yaşa ve seviyeye göre temel Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra futbol, yüzme, Go kart, hentbol, okçuluk, bowling, 5D sinema, basketbol, geziler, İslami sanatlar, kültürel faaliyetler ve birçok aktivite yapma şansına sahip oluyor. 

Yaz etkinlikleri Safa Vakfı ve Bağlı Kuruluşlar (Başakşehir Safa Vakfı, Kemali, Sultangazi, Elif Efendi Derğahı, Sami Seyhani Derneği) ve Anadolu’nun birçok il, ilçelerinde binlerce ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları kapsıyor. 

Yaz tatili dönemi (çalışma Ramazan-ı Şerif tarihine uygun olarak en az 6 hafta olarak planlanır. ) Her sınıfta 15 öğrenci olacak şekilde sınıf planlaması yapılarak, kaliteli bir etkinlik hedeflenir. Sınıf yaş, anlama hızı, seviye uyumu yönetici tarafından yapılır ve hassasiyetle takip edilir. Ders programı sabahtan öğleye kadar 4 ders olarak yapılır.

Günlük dersler 2 saat Kur’an Eğitimi, ardından Temel Dini Bilgiler (iman, ibadet, ahlak, siyer) dersi olarak işlenir. Öğrencilerin en az 1 vakit namazı cemaatle kılmasını sağlayarak uygulamalı eğitim de yapılıyor. 

Sosyal etkinlikler her gün öğle yemeği ve cemaatle namazdan sonra yapılır. Bunlar: Havuz, go kart, paintball, karigrafi, planetorium, 5d sinema, bowling,  futbol, playsitation, İslami sanatlar, şehir içi-dışı geziler gibi…

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

11. SAMEK Yaz Kursları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) yaz dönemi başlıyor. 2 Haziran’da başlayan başvurular 13 Haziran’da sona erecek. 23 Haziran’da ise öğrenciler ders başı yapacak. İlköğretim 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerinin de yararlanabileceği yaz kurslarında kursiyerlerimize keman, gitar, bağlama, resim, İngilizce, satranç, karikatür, bilgisayar ve fotoğrafçılık gibi pek çok alanda kurslar veriliyor. 22 Ağustos tarihine kadar sürece olan yaz kursları Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Binası, Çarşı, Karaman, Korucuk, Arifiye, Akyazı ve Sapanca SAMEK Merkezleri’nde verilecek. Kurslara katılmak isteyen 10-17 yaş arasındaki öğrencilerin velileri, 13 Haziran Cuma gününe kadar çocuklarını göndermek istedikleri SAMEK merkezlerine şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabilecek. 

Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 44 44 054 (dahili 3434) no’lu telefonu arayabilirler.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın! 

12. Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Kur’an okumayı bilen çocuklara Kur’an’ı anlamaya yönelik eğitimler veriyor. Bu eğitimleri yaparken SürreyyaDer’in amacı öğrencileri Kur’an’la tanıştırmak. 23 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında verilecek eğitimlerden 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri faydalanabilir. Kayıtlar şimdiden başlamış durumda ve kayıt için son tarih 20 Haziran. Sınıflar 15 kişilik ve eğitimler hafta içi her gün 10:00-14:00 arasında. Kartal Soğanlık’ta hizmet veren SürreyyaDer’de 5 hafta sürecek etkinlikler için de 100 TL ödemeniz gerekiyor. 

Kayıtlar ve eğitimlerle ilgili bilgi almak için 0553 349 07 45 No’lu telefonu arayabilirsiniz. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın! 

ÜCRETLİ YAZ OKULLARI LİSTESİ

1. Galatasaray Basketbol Okulları-Galatasaray Kartal Yaz Okulu

Galatasaray Basketbol Okulları 4-14 yaş arasındaki çocuklara yüzme, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, jimnastik gibi spor dallarının yanı sıra çeşitli aktiviteler sunuyor. 4 farklı dönemde gerçekleştirilecek olan yaz spor okulları  Pendik Kurtköy Spor Salonu ve Kartal İstek Özel Uluğbey Okulları Kampüsü’nde düzenleniyor. 

Galatasaray Basketbol Yaz Okulu ücretleri için tıklayınız! 

Detaylı bilgi için tıklayınız! 

-Galatasaray Bahçelievler Yaz Okulu

Galatasaray Spor Okulları Bahçelievler Şubesi tarafından İstanbul-Avrupa yakasında ilk kez düzenlenecek olan Galatasaray Yaz Okulu kayıtlarına başladı. 4-15 yaş aralığında kategorilere ayrılmış gruplar ile Basketbol, Voleybol, Yüzme, İngilizce ana branşları: Sanatsal ve Eğitsel aktivitleri; Müze ve Tarihi yer gezileri ile dopdolu bir program sürecek. 

Yaz boyunca 4 dönemden oluşacak yaz okulu aktiviteleri  donanımlı, hijyenik tesislerde gerçekleşecek. Yüzme dersleri;  Ataköy Olimpik Yüzme Havuzunda yapılacak. Diğer sportif, sanatsal ve eğitsel aktiviteler Bahçelievler Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu ve Tesislerinde yapılacak.

Veliler zaman planlamaları ve tercihlerine göre Tam gün veya Yarım gün yaz okulu opsiyonları ile kayıt yapabilecekleri gibi, sadece basketbol,voleybol,yüzme ana branş kayıtlarıda yapabilecekler. Kayıtlar ve ücretler hakkında detaylı bilgi almak için 0532 650 45 51 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

2. Marmara Yaz Okulu

Marmara Yaz Okulu spordan müziğe, danstan sosyal faaliyetlere hatta plastik ve sahne sanatlarına kadar pek çok alanda yaz okulu eğitimi sunuyor. Marmara Yaz Okulu’nda ilk kayıt dönemi 17 Haziran’da başlıyor.

Ücretler ve yaz okulu ile ilgili bilgi almak için 0 216 575 08 08 No’lu telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız!    

3. Kadıköy Güzel Sanatlar ve Yaz Okulu

Kadıköy Güzel Sanatlar resim, drama, enstrüman, dans, ses eğitimi, basketbol, yüzme, perküsyon gibi güzel sanat dallarının yanı sıra spor dallarında da eğitimler veriyor. Kadıköy Güzel Sanat ve Spor Yaz Okulu’nda dersler 1 Temmuz’da başlayacak. 

Sanat ve spor yaz okulu 6-13 yaş arasındaki öğrencilere hizmet veriyor. Dersler hafta içi pazartesiden cumaya kadar 09.30 – 16.00 arasında yapılıyor. Kayıt için gerekli belgeler; öğrencinin 2 adet fotoğrafı, öğrencinin ve velinin kimlik fotokopisi, velinin  İkamet belgesi, tam idrar tahlili, sarılık aşı kartı fotokopisi ve Hepatit B testi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın! 

4. Okyanus Kolejleri Yaz Spor Okulu

Okyanus Koleji Yaz Spor okulları çocuklara yüzmeden basketbola, tenisten buz patenine birbirinden farklı gün boyu spor dolu programlar sunuyor. Aynı zamanda çocuklar için gruplar halinde geziler düzenliyor, gezilerde eğlence merkezleri ya da çocuklar için cazip, ilgi çekici, kültürel açıdan eğitici mekanlar tercih ediliyor. 6-13 yaş arası öğrencilerin eğitim alacağı Yaz Spor Okulları, 16 Haziran -15 Ağustos 2013 tarihleri arasında faaliyette olacak. Tam gün veya yarım gün şeklinde kayıt yaptırılabilecek olan Yaz Spor Okulları’nda, sportif aktivitelerin yanı sıra eğlenceli etkinlik ve geziler de düzenlenecek. Yaz Spor Okuluna kayıt yaptırmak için Sağlık Raporu, Tam idrar testi, Hepatit Testi ve Mantar Testi gibi evrakları gerekli. Yaz okulu ücretleri dönemlik ve haftalık olmak üzere değişiyor. 

Haftalık Kayıt Ücreti

Tam Gün Eğitim (Saat: 09.00- 16.45 ): 190 TL (yemek ücreti dahildir)

Yarım Gün Eğitim (Saat:12.30- 16.45): 110 TL 

Dönemlik Kayıt Ücreti (1 Dönem 3 haftadan oluşmaktadır.)

Tam Gün Eğitim (Eğitim Saati: 09.00- 16.45 ): 570 TL (yemek ücreti dahildir)

Yarım Gün Eğitim (Eğitim Saati: 12.30- 16.45): 330 TL

Ayrıntılı bilgi için tıklayın! 

5. Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi Yaz Okulu

Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi Yaz Okulu 5-13 yaş grubu çocuklar için 17 Haziran-2 Ağustos 2014 tarihleri arasında bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü ve Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde 12-30 tarihleri arasında da İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü’nde gerçekleşecek. Hafta içi her gün saat 09:30-16:30 saatleri arasında 14 zorunlu, 4 seçmeli olmak üzere 18 ders seçeneği sunulacak. Yaratıca sorun çözme, kriminoloji, zihin jimnastiği, spor, evren bilimi, drama , matematikte yaratıcılık, felsefe, go, genetik gibi derslerin verileceği ya okulunun ücreti 1500 TL. Yaz okulu dönemleri ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için  0 216 326 81 88 No’lu telefonu arayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın! 

6. İbrahim Kutluay Basketbol Akademisi Yaz Kampları

İbrahim Kutluay Basketbol Akademisinin 6 – 16 yaş arası çocuklara hizmet veriyor. Yurt için ve yurt dışı kampları sayesinde çocuklar basketbol eğitimini hem dil eğitimi hem de yurt dışı deneyimi ile birleştiriyor. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın! 

7. Geleceğin Yıldızları Yaz Okulu

Geleceğin Yıldızları yurt içi ve yurtdışında olmak üzere yaz kamplarıyla 5-17 yaş arasındaki çocukların yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirmenin eğlenceli bir yolunu sunuyor. Pek çok farklı program seçeneğinin sunulduğu yaz okulunun internet sitesinden daha önce yaz okullarına katılmış ailelerin referanslarına göz atabilir ve internet üzerinden isterseniz online kayıt da yaptırabilirsiniz.

2014 Yaz Programları Takvimi ve Ücretleri için tıklayınız! 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

8. Fenerbahçe Yaz Spor Okulları

Fenerbahçe yaz spor okulları için kayıtlar başladı. Fenerbahçe yaz spor okulu Futbol, Voleybol, Basketbol, Jimnastik, Yüzme, Yelken, Atletizm, Masa Tenisi olmak üzere 8 branşta düzenleniyor. Her branş için katılım şartları ve ücretleri farklılaşmakla birlikte Futbol Yaz Okulu ücreti 200 TL iken, Basketbol Yaz Okulu ücreti 435 TL olarak belirlenmiş. 

Detaylıbilgi için 0216 542 92 61 No’lu telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

9. İTÜ Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulları

23 Haziran 2014 tarihinden itibaren yaz tatili süresince hafta içi hergün sabah 10:00-16:00 saatleri  arasında Eğlen Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezi’nin birlikte gerçekleştireceği Çılgın Bilim Atölyesi başlıyor. 4-6 yaş ve 7-11 yaş  arası katılımcılara yönelik olarak iki ayrı kategoride düzenlenecek olan “Çılgın Bilim Atölyesi”nde katılımcılar konusunda uzman eğitmenlerle buluşuyor, eğitim sonunda sertifika alıyorlar.

Ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız! 

10. İÜ Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi 2014 Yaz Okulları

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi’de öğrenciler öğrendikleri bilgileri uygulamalı laboratuar, gezi, kamp vb. çalışmalarla pratiğe döküyorlar. Böylece yetenekleri doğrultusunda kendileri için en doğru alanı seçme şansını yakalıyorlar.

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi 2014 Yaz Okulları  23 Haziran-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programların kontenjanları değişmekle birlikte program ücreti 900 TL.

Bu sene açılması planlanan programlar şöyle: 

Çocuk Üniversitesi

Adli Tıp  (6,7,8. Sınıflar)

Astronomi ve Uzay Bilimleri  (5,6,7,8. Sınıflar)

Bilgisayar Programlıyorum (5,6,7. Sınıflar)

Biyolojinin Renkleri  (4,5,6,7,8. Sınıflar) 

Genetik  (4,5,6,7.Sınıflar)

Hayalimdeki Matematik (5,6. Sınıflar)

Matletik ile Matematiğin  Labirentleri (4,5,6,7. Sınıflar) 

Moleküler Genetik Bilimi  (5,6,7,8. Sınıflar)

Üstün Yetenekli Öğrencilere  Zenginleştirme  Programı  (1,2,3,4.  Sınıflar)

Web Sitesi  Geliştirme  (6,7,8. Sınıflar )

Yaratıcı  Yazarlık ve Mitoloji (4,5,6,7,8. Sınıflar)

Genç Akademi

Atomun Merkezine  Seyahat  (9,10,11,12. Sınıflar)

Doku Mühendisliği (9,10,11,12. Sınıflar)

Küresel  Rekabette Girişimcilik ve Liderlik (9,10,11,12. Sınıflar) 

Sinema  ile  Tarih ve Siyaset  (9,10,11,12. Sınıflar)

Suç  ve Ceza  (9,10,11,12. Sınıflar)

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız! 

11. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu

Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulunda bu yıl iki ayrı dönem var.  Adaylar isteklerine göre her bir dönemde en fazla üç ders alarak, bir döneme ya da her iki döneme de kayıt olabilirler. Programa kayıt olmak için son başvuru tarihi 25 Haziran.

Aday kendi tercihine göre, dönemlerden birine veya her ikisine başvurabilir. Her dönem en fazla 3 ders seçebilir. Ders başına ücret 750TL’dir. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okuluna katılan öğrencinin kampüste kalması zorunludur. Kampüste kalma ücreti, dönem başına yemek ve konaklama için 750TL’dir. Kabul edilen öğrencilerin kesin kaydı sırasında 200 TL geri verilmez bir kayıt ücreti alınır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız!