2013 yaz okulları rehberi

Çocuk Eğitimi
Okuduğunuz haber eski bir içeriğe sahiptir. Daha güncel bilgi için “2014 Yaz Okulları Rehberi” başlıklı haberimizi okumak için tıklayınız! Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı ve ç...
EMOJİLE

Okuduğunuz haber eski bir içeriğe sahiptir. Daha güncel bilgi için “2014 Yaz Okulları Rehberi” başlıklı haberimizi okumak için tıklayınız!

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı ve çocukların yaz tatilini verimli değerlendirebilmesi için anne babaları yaz okulu seçme telaşı başladı. Çeşitli belediyeler, gençlik merkezleri ya da kurumlar her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz okulu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hatta bazıları için başvurular başladı bile. Biz de çocuğunuz için yaz okulu seçmenizde size yardımcı olabilmek adına ‘Yaz Okulu Rehberi’ hazırladık. Hem ücretli hem de ücretsiz yaz okulu seçenekleri yer alan rehberimizde ayrıca başvuruları başlayan yaz okulları listesini de takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Yaz Okulları

1. Bayrampaşa Bilgi Merkezi Yaz Okulu

Bayrampaşa Bilgi Merkezi yaz okulu kayıtları başladı. 9-15 yaş arası tüm çocukların faydalanabileceği yaz okulunda Kur’an’ı Kerim, genel kültür ve okuma, hitabet-diksiyon, pratik hayat dersleri, İngilizce, bilgisayar, müzik, spor kulüpleri ve yüzme dersleri verilecek. 5 Haziran’da başlayan kayıtlar 15 Haziran’da sona erecek. 

Bayrampaşa Belediyesi Bilgi Merkezi tarafından organize edilen yaz okulunda dersler Bilgi Merkezi’nin sınıflarında meslek dersi öğretmenleri tarafından verilecek. Sporsal faaliyetler ise Terezidere ve Arda Turan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Yaz okulu boyunca öğrencilerin tüm kıyafetleri Bilgi Merkezi tarafından karşılanacak.

Ayrıca yaz okuluna katılan her öğrenciye şapka, t-shırt ve kapri hediye edilecek.Şunu da belirtmeden geçmeyelim başvuruların Bilgi Merkezi’ne şahsen yapılması gerekiyor. 

Altıntepsi Bilgi Evi

Adres: Altıntepsi Mahallesi Yeni Sokak No:13 Bayrampaşa / İstanbul

Tel: 0(212) 501 74 40

Nazmiye Kaya Bilgi Evi

Adres: Kocatepe Mahallesi 19. Sokak No:100 Bayrampaşa / İstanbul

Tel: 0(212) 640 10 06

2. Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Kur’an okumayı bilen çocuklara Kur’an’ı anlamaya yönelik eğitimler veriyor. Bu eğitimleri yaparken SürreyyaDer’in amacı öğrencileri Kur’an’la tanıştırmak. Okul öncesi hariç, ilkokul, ortaokul hatta lise öğrencilerine kadar eğitim verildiği SürreyyaDer’de bu eğitimler 17 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında 6 haftalık bir eğitim sürecini kapsıyor. Başvurular şimdiden başlamış durumda ve eğitimlerin başlayacağı 17 Haziran tarihine kadar kayıt yaptırılabilir. Sınıflar 15 kişilik ve eğitimler hafta içi her gün 10:00-14:00 arasında. Ayrıca SürreyyaDer kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu için herhangi bir ücret talep etmiyor yalnızca öğrencinin kendine ait masrafları olursa onları karşılamanız gerekiyor. SürreyyaDer Kartal, Soğanlık’ta hizmet veriyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!

3. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yaz Kur’an Kursları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslar 24 Haziran’da başlıyor. Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık ‘Dinimi Öğreniyorum’ setini ücretsiz dağıtacak. Böylelikle gençler, Kur’an-ı Kerim’i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, insani ve ahlaki değerleri ayrıca Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını da öğrenecek. Başkanlığın bu yılki teması ise ‘Gel bu yaz, Kur’an’ı gönlüne yaz’ şeklinde olacak. Yaz Kur’an kurslarında kayıtlar 17 Haziran 2013 tarihinde başlayacaktır.

Yaz tatili boyunca devam edecek kurslar 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. Dönemlerin başlangıç ve bitiş tarihleri şu şekilde:

Yaz Kur’an kursları, 24 Haziran– 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir:

I. Dönem: 24 Haziran – 12 Temmuz 2013

II. Dönem: 15 Temmuz – 02 Ağustos 2013

III. Dönem: 05 Ağustos – 23 Ağustos 2013

4. Kağıthane Belediyesi Yaz Spor Okulları:

Kağıthane Belediyesi’nin yaz spor okulu kayıtları başladı bile. Futbol için 1999-2007; voleybol için 1997-2007; basketbol için 1997-2007 ve jimnastik için 2006-2008 doğumluların başvurabileceği spor okullarına başvurmak için bir vesikalık fotoğraf ve bir de sağlık raporu gerekiyor. 18 Haziran-21 Ağustos tarihleri arasında faaliyet gösterecek olan yaz spor okullarına son başvuru tarihi 7 Haziran 2013.

Sorularınız için, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü 0 212 321 40 40 No’lu numaradan arayabilirsiniz.
Detaylı bilgi için tıklayınız!

5. Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu

Beşiktaş Belediyesi Yaz okulu için ön kayıtlar başladı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, drama, bale, İngilizce, gitar, satranç ve resim branşlarında faaliyet gösterecek yaz okulu için ön kayıtlar 17 Haziran tarihine kadar devam edecek. Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda alınan ön kayıtlar için yaz okulu branşlarından en fazla 2 branşa kadar ön kayıt yaptırılabiliyor. 16 yaş grubundaki tüm çocukların yararlanabileceği yaz okulundan Beşiktaş ilçesi sınırlarından oturan çocuklara öncelik verilecek. 

Detaylı bilgi için tıklayınız!

6. Bahçelievler Belediyesi Yaz Okulu

Bahçelievler Belediyesi’nin bu yıl 9.’sunu düzenlediği yaz okulu faaliyetleri 7-14 yaş arası tüm öğrencilere açık. Basketbol, voleybol, İngilizce, satranç, yüzme ve tiyatro branşlarının yer aldığı yaz okulları için 14 Haziran’a kadar kayıt yaptırılabilir. Ayrıca 17 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında faaliyet gösterecek yaz okulu Org. Eşref Bitlis İ.Ö – Bülent Ecevit İ.Ö – Erguvan İ.Ö –  Behiye Dr. Nevhiz Işıl İ.Ö– Kumport İ.Ö Okulları Kapalı Spor Salonlarında gerçekleşecek. Kayıt için, 1 adet fotoğraf, İkametgah veya fatura ibrazı, nüfus cüzdan fotokopisi ve sağlık raporu gerekiyor. Yaz okulu kayıtları Nurettin Topçu Kültür Merkezi ve Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde yaptırılabilir. 

Detaylı bilgi için tıklayınız! 

7. Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulu

Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü tarafından düzenlenen “Yaz Spor Okulları” kayıt dönemi 3 Haziran 2013 Pazartesi günü başladı. Kayıtlar 21 Haziran’da sona erecek.

Voleybol – Basketbol – Futbol – Tenis – Karate – Judo – Taekwondo – Masa Tenisi – Atletizm ve Yüzme dallarında gerçekleştirilecek olan 2013 Yaz Spor Okulları kapsamında başvuru yapabileceğiniz merkezlerin listesi için tıklayınız!

8. Fatih Belediyesi Yaz Okulu

Fatih Belediyesi yaz spor okulu kayıtları başladı. Futbol, voleybol, basketbol ve yüzme gibi ana branşların yanı sıra step aerobik gibi yan branşlara kayıt yaptırabileceğiniz yaz spor okullarında birçok sosyal aktivite imkanı sunuluyor. Fatih Belediyesi’nin yaz spor okulu 17 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında faaliyet gösterecek. 6-14 yaş tüm çocukların faydalanabileceği spor okulları için 27 Mayıs’ta başlayan kayıt tarihi 14 Haziran’da sona erecek. Spor okuluna kayıt ücreti 30 TL olmakla birlikte kardeş indirimi de uygulanıyor. Kayıt ücreti 

Fatih Belediyesi’nin yaz spor okulları ile ilgili bilgi almak için 212 523 04 34 No’lu telefonu arayabilir ya da http://www.fatih.bel.tr/ adresini tıklayabilirsiniz. 

Öğrenci bilgi formunu bilgisayarınıza indirmek  ve kayıt için gerekli evraklar listesine ulaşmak için tıklayınız!

9. Anadolu Gençlik Derneği Yaz Etkinlikleri

Anadolu Gençlik Derneği’nin yaz etkinlikleri kayıtları başladı. Anadolu Gençlik Derneği 17 Haziran–26 Temmuz arasında 6 hafta sürecek olan etkinlikler ile bu yıl yüz binden fazla gence ulaşmayı hedefliyor. Anadolu Gençlik Derneği’nin Yaz-Et programıyla katılımcı gençler hem başta Kur’an-Kerim olmak üzere İslam inancına temel teşkil eden değerlerle buluşurken hem de sosyal etkinliklerle yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmiş olacaklar.  Yaz Et programında gençler,  yüzme aktivitelerinden biniciliğe, tarihi mekânları ziyaretten kır yürüyüşlerine, çuval yarışından birdirbir oyunlarına tüm sosyal ekinlikler ve sportif faaliyetlerin yanı sıra iletişim kurma ve kendini ifade etme, doğanın ve yaşamın güzelliklerinin farkına varma konularında kendilerini geliştirebilme imkanına sahip olacaklar. 

Detaylı bilgi için 312 480 15 68 No’lu telefonu arayıp bilgi alabilirsiniz.

10. SAMEK Yaz Kursları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) yaz dönemi başlıyor. Yaz kursları için başvurular 3 Haziran’da başlayıp 17 Haziran’da sona erecek. 24 Haziran’da ise öğrenciler ders başı yapacak. İlköğretim 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerinin de yararlanabileceği yaz kurslarında kursiyerlerimize keman, gitar, bağlama, resim, İngilizce, satranç, karikatür, bilgisayar ve fotoğrafçılık gibi pek çok alanda kurslar veriliyor. 

Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, 444 40 54 (Dâhili: 3434) numaralı telefondan bilgi alabilir, velileri ile birlikte 3–17 Haziran tarihleri arasında çocuklarını göndermek istedikleri SAMEK merkezlerine şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler. Yaz kursları, 24 Haziran 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kursiyerler, SAMEK Çarşı (Kent Meydanı yanı), Karaman SAMEK, Korucuk Merkez ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Binası ile Akyazı, Arifiye ve Sapanca şubelerinde ders alabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayın!

 

Ücretli Yaz Okulları

1. Galatasaray Basketbol Okulları

Galatasaray Basketbol Okulları 5-12 yaş arasındaki çocuklara yüzme, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, jimnastik gibi spor dallarının yanı sıra çeşitli aktiviteler sunuyor. 3 farklı dönemde gerçekleştirilecek olan yaz spor okulları İstek Vakfı Kampüsü spor alanlarında düzenleniyor. Yaz spor okulunda kontenjan 100 kişi olarak belirlendiğini de söylemeden geçmeyelim.  Dönem ücretleri de tam gün ve yarım gün olarak farklılaşmakla birlikte şöyle;
Tam Gün Dönem Programı: 1250 TL
Yarım Gün Dönem Programı: 800 TL
Galatasaray Basketbol Okulları ile ilgili bilgi ve kayıt işlemleri için 0850 455 22 33 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

2. Marmara Yaz Okulu

Marmara Yaz Okulu spordan müziğe, danstan sosyal faaliyetlere hatta plastik ve sahne sanatlarına kadar pek çok alanda yaz okulu eğitimi sunuyor. Üç farklı dönemden istediğiniz zaman dilimi için yaz okuluna kayıt yaptırabilirsiniz. Yaz okulu dönemleri şöyle;
17 Haziran 2013 – 12 Temmuz 2013
 15 Temmuz 2013 – 9 Ağustos 2013
 12 Ağustos 2013 – 6 Eylül 2013
Ücretler ve yaz okulu ile ilgili bilgi almak için, 0 216 575 08 08 No’lu telefonu arayabilirbilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

3. Kadıköy Güzel Sanatlar ve Yaz Okulu

Kadıköy Güzel Sanatlar resim, drama, enstrüman, dans, ses eğitimi, basketbol, yüzme, perküsyon gibi güzel sanat dallarının yanı sıra spor dallarında da eğitimler veriyor.
Sanat ve spor yaz okulu 6-13 yaş arasındaki öğrencilere hizmet veriyor. Dersler hafta içi pazartesiden cumaya kadar 09.30 – 16.00 arasında yapılıyor. Kayıt için gerekli belgeler; öğrencinin 2 adet fotoğrafı, öğrencinin ve velinin kimlik fotokopisi, velinin  İkamet belgesi, tam idrar tahlili, sarılık aşı kartı fotokopisi ve Hepatit B testi.

Yaz okulu tarihleri şöyle;
1. Devre: 24.Haziran-19.Temmuz
2. Devre: 22.Temmuz-20.Ağustos

Yaz okuluna son kayıt tarihi ise, 21 Haziran 2013.

Detaylı bilgi için tıklayın!

4. Okyanus Kolejleri Yaz Spor Okulu

Okyanus Koleji Yaz Spor okulları çocuklara yüzmeden basketbola, tenisten buz patenine birbirinden farklı gün boyu spor dolu programlar sunuyor. Aynı zamanda çocuklar için gruplar halinde geziler düzenliyor, gezilerde eğlence merkezleri ya da çocuklar için cazip, ilgi çekici, kültürel açıdan eğitici mekanlar tercih ediliyor. 6-13 yaş arası öğrencilerin eğitim alacağı Yaz Spor Okulları, 24 Haziran -23 Ağustos 2013 tarihleri arasında faaliyette olacak. Tam gün veya yarım gün şeklinde kayıt yaptırılabilecek olan Yaz Spor Okulları’nda, sportif aktivitelerin yanı sıra eğlenceli etkinlik ve geziler de düzenlenecek. Yaz Spor Okuluna kayıt yaptırmak için Sağlık Raporu, Tam idrar testi, Hepatit Testi ve Mantar Testi gibi evrakları gerekli. 3 haftalık yaz spor okullarının programlarının ücretleri tam gün 570; yarım gün 360 TL.

Detaylı bilgi için tıklayın!

5. Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi Yaz Okulu

Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi Yaz Okulu 5-13 yaş grubu çocuklar için 17 Haziran-2 Ağustos 2013 tarihleri arasında bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü ve Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde 12-30 tarihleri arasında da İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü’nde gerçekleşecek. Hafta içi her gün saat 09:30-16:30 saatleri arasında 14 zorunlu, 4 seçmeli olmak üzere 18 ders seçeneği sunulacak. Yaratıca sorun çözme, kriminoloji, zihin jimnastiği, spor, evren bilimi, drama , matematikte yaratıcılık, felsefe, go, genetik gibi derslerin verileceği ya okulunun ücreti 1400 TL. Yaz okulu dönemleri ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için  0 216 326 81 88 No’lu telefonu arayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

6. İbrahim Kutluay Basketbol Akademisi Yaz Kampları

İbrahim Kutluay Basketbol Akademisinin 6 – 16 yaş arası çocuklara hizmet veriyor. Yurt için ve yurt dışı kampları sayesinde çocuklar basketbol eğitimini hem dil eğitimi hem de yurt dışı deneyimi ile birleştiriyor. 1495 TL ücreti olan yaz kamplarının tarihleri şöyle:
Junior Camp: 10 – 16 Haziran 2013 (2000 – 2006 doğumlular)
Junior Camp -1: 16 – 21 Haziran 2013 (2003 – 2006 doğumlular)
Junior Camp -2: 23 – 28 Haziran 2013 (2003 – 2006 doğumlular)
Junior Camp -3: 30 Haziran – 5 Temmuz 2013 (2002 – 2005 doğumlular)
Team Camp: 7 – 12 Temmuz 2013 (1999 – 2004 doğumlular)
Game Camp: 4 – 12 Temmuz 2013 (1995 – 2001 doğumlular)

Yaz okulu ile ilgili bilgi almak için 0216 411 48 00 No’lu telefonu arayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

7. Geleceğin Yıldızları Yaz Okulu

Geleceğin Yıldızları yurt içi ve yurtdışında olmak üzere yaz kamplarıyla 5-17 yaş arasındaki çocukların yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirmenin eğlenceli bir yolunu sunuyor. Pek çok farklı program seçeneğinin sunulduğu yaz okulunun internet sitesinden daha önce yaz okullarına katılmış ailelerin referanslarına göz atabilir ve internet üzerinden isterseniz online kayıt da yaptırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

8. Fenerbahçe Yaz Okulu

Futbol, basketbol, voleybolun yanı sıra farklı spor dallarında spor kültürü kazandırılması kadar sosyalleşmelerine de katkı sağlayacak yaz spor okulları çocuğunuz için farklı bir deneyim olabilir. Spor ve sosyal aktivitelerin yanı sıra takım ruhu, arkadaşlık, sorumluluk sahibi olma gibi duyuşsal becerilerin de gelişmesine yardımcı olacak.

Düzce Topuk Yaylası’nda düzenlenecek olan yaz kampına katılabilmek için yaş aralığı şöyle olmalı;

FUTBOL : En küçük 2002 en büyük 1999 doğumlular
BASKETBOL : En küçük 2003 en büyük 1998 doğumlular
VOLEYBOL : En küçük 2003 en büyük 1998 doğumlular

Dönem tarihleri de şöyle;

1. DÖNEM : 24 HAZİRAN – 28 HAZİRAN  ( Voleybol – Basketbol )
2. DÖNEM : 29 TEMMUZ – 2 AĞUSTOS ( Futbol – Voleybol – Basketbol )
3. DÖNEM : 19 AĞUSTOS – 23 AĞUSTOS ( Futbol – Voleybol – Basketbol )

Detaylı bilgi için tıklayın!

9. İTÜ Bilim Merkezi Yaz Bilim Okulları

Taşkışla’da bulunan İTÜ Bilim Merkezi’nde bu yaz tatilinde farklı temalarda bilim ve teknoloji atölyeleri açılıyor. Bu çalışmalara katılan öğrenciler bilimin ve tekniğin ilginç ve zevkli yönlerini keşfedecek, bu sırada yapılacak pratik uygulamalar ve geziler ile hem tatillerini değerlendirmiş, hem de İTÜ’nün araştırmalarına ortak olmuş olacaklar. 24 Haziran -13 Eylül  tarihleri arasında sürecek yaz okulundan  4-6 ve 7-11 yaş aralığındaki tüm çocuklar faydalanabilir. 
 
Kontenjan: 25 öğrenci/sınıf
Program Süresi: Hafta içi her gün, 10:00 – 16:00 arası

Ayrıntılı bilgi için 212 251 60 13 No’lu telefondan bilgi alabilirsiniz.      

Detaylı bilgi için tıklayın! 

On5yirmi5