“Suriye’de Silahlı Mücadele Başladı” İddiası

Ülkeler
CNN, Suriye merkezli Müslüman Kardeşler hareketinin silahlı mücadeleye başladığını iddia etti. CNN, isim belirtmeden Suriye muhalefet üyelerini kaynak göstererek verdiği haberde, Müslüman Kardeşler ha...
EMOJİLE

CNN, Suriye merkezli Müslüman Kardeşler hareketinin silahlı mücadeleye başladığını iddia etti.

CNN, isim belirtmeden Suriye muhalefet üyelerini kaynak göstererek verdiği haberde, Müslüman Kardeşler hareketinin ülkenin kuzeybatısında Esad rejimine karşı silahlı mücadeleye başladığını ne sürdü. CNN ayrıca muhalifler Müslüman Kardeşlerin Türkiye üzerinden Suriye’ye silah soktuğu ve yaralıları tedavi için Türkiye’ye gönderdiğini de iddia etti.

Suriye resmi haber ajansı El Sana ise dün gece, ülkenin kuzeybatısında, Baas silahlı güçlerine pusu kurulduğunu, silahlı kuvvetlere mensup en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, dokuz tankın harap olduğunu ve iki helikopterin de düşürüldüğünü duyurmuştu.

DİNAMİTLER BARAJ İNŞAATINDAN ÇALINDI !

Suriyeli yetkililer Halep ile Lazkiye arasında bulunan ve en az 100 polisin ölümüne neden olan saldırının mühimmatının bölgedeki baraj inşaatında çalındığını iddia etti. İddialara göre, çalınan dimat beş tona yakın.

MUHALEFET SALDIRIYI ÜSTLENMİYOR

El Arabiya haber kanalına açıklama yapan Suriye muhalefeti ise 120 polisin öldüğü iddialarını ‘resmi hayal’ olarak niteledi ve reddetti.

Katliam tehdidi altındaki Cisrüş-Şugur kasabasındaki protestocular da, silahlı çetelerin asker katliamı yaptığı iddialarına katılmıyor.

BAAS GÜÇLERİ BÜYÜK BİR OPERASYON İÇİN HAZIRLANIYOR

Sana’nın 120 polis ve asker öldü iddiasından sonra, Esad rejiminin bölgede çok büyük bir operasyona hazırlandığı haberleri geliyor.

Daha önce Suriye’nin güney kenti olan ve Baas rejimine karşı isyanın ilk patlak verdiği yer olan Der’a başta olmak üzere Suriye silahlı kuvvetleri ülkenin birçok kentinde muhlaiflere yönelik operasyon gerçekleştirmişti.

HALK KATLİAMDAN KORKUYOR

Suriye’nin kuzeybatısındaki Cisrüş-Şugur kasabasında halk, yetkililerin bölgede "büyük bir katliam" gerçekleştirmesinden korkuyor.

Türkiye sınırından yaklaşık 20 kilometre uzaktaki kasabada halk, yetkililerin tehdit ettikleri gibi düzeni güç kullanarak tesis etmesi halinde bunun olası olduğunu söylüyor.

Bu yöndeki kaygılar, Suriyeli muhaliflerin sosyal iletişim sitesi Facebook’taki sayfasında Cisrüş-Şugur halkı adına yapılan bir açıklamada dile getirildi.

ÜLKEDEN SAĞLIKLI BİLGİ ALINAMIYOR

Suriye’de yabancı gazetecilerin faaliyetleri büyük oranda sınırlandırılmış durumda.

Bu nedenle gelişmeleri Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan izlemeye çalışan BBC muhabiri Jim Muir, Cisrüş-Şugur’da gerçekten ne olduğuna dair haberleri bağımsız kaynaklardan teyit etmenin mümkün olmadığını söylüyor.