1967 Sınırlarına ‘Şartlı’ Kabul

Olaylar
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, ABD’nin yoğun baskısına boyun eğerek ilk kez 1967 sınırlarına yakın bir Filistin devleti olasılığını kabul ettiği iddia edildi. Daily TelegraphR...
EMOJİLE

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, ABD’nin yoğun baskısına boyun eğerek ilk kez 1967 sınırlarına yakın bir Filistin devleti olasılığını kabul ettiği iddia edildi.

Daily Telegraph’ın haberine göre, dün akşam detaylarına ulaşılan anlaşma, Netanyahu’nun çıtayı önemli ölçüde aşağıya çektiğini gösteriyor. İsrailli bir devlet yetkilisinin kaynak gösterilen haberde, İsrail’in bunun karşılığında ise Filistinli yetkililerin Birleşmiş Milletler’e (BM) bağımsızlık için Eylül ayında yapacağı başvuru ertelemesini ve İsrail’i "Yahudi bir ülke" olarak kabul edilmesini talep ettiği kaydediliyor. Söz konusu anlaşmanın Filistin tarafının "kırmızı çizgilerine" dokunduğunu ancak Filistinli yetkililerin buna karşın nasıl bir adım atacağının bekleneceği belirtiliyor.

İsmi açıklanmayan İsrailli yetkili, ABD Başkanı Obama’nın barış teklifiyle ilgili sorulan bir soruya, barış görüşmelerinin yeniden başlaması noktasında İsrail için zor maddeler içeren bir anlaşmayı kabul edebilecekleri cevabını verdi.

Filistinli yetkililer ise kendilerine herhangi bir teklifin ulaşmadığını belirterek, barış görüşmelerin devam etmesi için İsrail’den Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki yeni yerleşim yerleri kurmayı durdurmasını talep etti.

Zaman